Odović: Pričom o preispitivanju rada prethodnih Komisija za stambena pitanja se žele prevariti građani

0

Nakon imenovanja novog sastava Komisije za stambena pitanja, i to na predlog presjednika Vlade, Dritana Abazovića, poslanik Miloš Konatar je pokušao da spinuje govoreći da je glavno pitanje u vezi sa komisijom da li je ona postojala u ranijim sastavima Vlade ili nije, poručio je bivši sekretar u ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović.

„Poslanik Konatar ovo očigledno radi iz dva razloga. Prvi je da je nova članica pomenute Komisije, Nataša Pešić, savjetnica Predsjednika Crne Gore i članica GO DPS i generalna sekretarka Vlade Duška Markovića. Ono što je posebno interesantno je što je dotična i sama dobila stan od ove Komisije, te nije jasno kako će ona i “pojedina tehnička lica” , takođe imenovana za članove komisije, preispitati dodjelu stanova sebi i svojim partijskim kolegama. Drugi razlog je što je navedeno preispitavanje dodjele stanova već izvršio Savjet za borbu korupcije na visokom nivou koji je formirala 42. Vlada, a kojim je predsjedavao upravo lider GP URA i sadašnji premijer, Dritan Abazović.“, kazao je on.

Odović podsjeća da je izvršna direktorica MANS-a, Vanja Ćalović Marković za samo par mjeseci rada ovog Savjeta otkrila više nezakonitosti prilikom dodjele stanova funkcionerima DPS, SDP, SD, BS, itd…, odnosno višemilionsku (25 mil.eura) poharu novca građana ovim putem.

„Kako ni Dritan Abazović kao predsjedavajući ovog Savjeta, a ni aktuelna većina nisu uradili ništa povodom ovih nalaza, jasno je da se pričom o preispitivanju rada prethodnih komisija samo žele prevariti građani, kojima je nakon jučerašnje sjednice prilično jasno da “dogovor stan gradi”.“, zaključio je Odović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.