Odmotava se klupko, u toku su provjere: Četiri policijska funkcionera Crne Gore povezana sa mafijom!

0

Na spisku koji je u posjedu srpskih istražitelja, koji je sačinjen na osnovu operativnih saznanja prikupljenih tokom praćenja više kriminalnih grupa, nalaze se imena četiri policijska funkcionera iz Crne Gore zbog veza sa mafijom, ekskluzivno saznaje Borba. Kako saznajemo dvojica su visoko pozicionirani u sadašnjoj crnogorskoj policijskoj hijerarhiji. Ta imena se poklapaju i sa onim što je o korumpiranim policajcima govorio vođa “škaljaraca” Jovica Vukotić.

Podsjetimo, Borba je prva ekskluzivno objavila da Vukotić svoja određena saznanja podijelio sa srpskim istražiteljima koji su već pokrenuli istragu o vezama policajaca iz Crne Gore u mafije. Da su naša saznanja koja smo ekskluzivno objavili tačna potvrđuje i nedavno pisanje nekih medija da će “svi crnogorski policajci koje Jovan Vukotić na saslušanju eventualno bude doveo u vezu sa kriminalnim klanovima, biće suspendovani i neće u toj instituciji raditi do okončanja istrage”.

Za Jovicom Vukotićem, koji je na čelu organizovane kriminalne grupe “škaljarci”, grčke vlasti su tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina.

Srpski istražitelji su došli do kompromitujuće dokumentacije po neke javne funkcionere u Crnoj Gori, koja je već predmet posebnih provjera.

“Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 evra mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 evra od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine”, rekao je medijima prije nekoliko godina Vukotić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.