Odmazda hakera zbog Asanža: Udvostručen broj napada na Ekvador

0

Udvostručen broj pokušaja hakerskih upada u sisteme ekvadorskih državnih institucija od kako je Ekvador ukinuo azil osnivaču “Vikiliksa” Džulijanu Asanžu.

Prema riječima zamenika ministra za telekomunikacije Ekvadora Patrisija Reala, od prošle sedmice kada je Asanž izveden iz Ambasade u Londonu, stranice predsjedništva Ekvadora, Centralne banke i Ministarstva spoljnih poslova, između ostalih, našle su se dnevno na udaru 40 miliona pokušaja hakerskih upada, prenosi Srna.

Real nije okrivio nijednu grupaciju za hakerske pokušaje upada jer je izuzetno teško identifikovati potencijalne napadače. Međutim, on je naglasio da je hakerska organizacija Anonimus objavila prijetnju.

On je dodao da prilikom pokušaja upada nisu ukradeni nikakvi podaci, ali je otežan pristup stranicama za radnike i građane Ekvadora. Real je dodao da će Ekvador pomoć za bezbjednost na internetu dobiti od Izraela.

Londonska policija uhapsila je Asanža 11. aprila, nakon što su mu ekvadorske vlasti ukinule azil. Predsjednik Ekvadora potom je optužio Asanža da mu je ambasada služila za špijuniranje, a ozloglašena hakerska grupa Anonimusi odmah su zapretili Ekvadoru da će biti napadnuti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.