Odložena nabavka opreme za prisluškivanje: Đukanović gasi požar u ratu dva klana!

0

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović zaustavio je nabavku opreme za prisluškivanje jer je rat dva klana unutar partije prijetio da eskalira, saznaje Borba u vrhu te partije. Već par mjeseci se unutar stranke vodio mali rat unutar dva klana u DPS-u, zbog nabavke opreme za prisluškivanje, koja treba da bude nabavljena za potrebe ministarstva odbrane. Iz dana u dan je sukob prijetio da javno eskalira, pa je Đukanović na kraju uspio da snagom svog autoriteta za sada stavi tačku na ovaj sukob.

Kako saznajemo, priča o nabavci opreme za prisluškivanje je prethodnih dana bila intezivirana, jer su se u sve to uključili i agenti NATO-a, koji imaju dobre konekcije sa ekipom iz ministarstva odbrane.

“Nabavka opreme je odložena, jer se Đukanović umiješao u cijelu priču i tražio je da se spuste tenzije između dva suprostavljena klana unutar DPS-a”, kaže naš sagovornik.

Radi se o veoma skupocjenoj opremi, a i jedni i drugi unutar struktura DPS-a, imaju svoje interese za taj veoma unosan posao. Naime, nije samo riječ o velikoj zaradi u tom poslu, već i o mogućnosti da se sve u Crnoj Gori, ali i u okruženju, prisluškuje i prati jer ti uređaji koji treba da se nabave, biće najsavremenija oprema koja je ikad bila u posjedu vojne službe.

Sukobljeni klanovi u DPS-u vode više manjih ratova unutar bezbjednosnog sistema, ali je ključno ko će kontrolisati ANB i vojnu obavještajnu službu.

Prije par godina Crnu Goru je već potresala afera koja ima veze sa prisluškivanjem. Prislušni sistem „jaguar“ britanskog porijekla koji može da prati 5.000 telefonskih razgovora u minuti sa daljine i do sto kilometara nestao je u Crnoj Gori. Sa njim se može slušati sva žična i bežična telefonska komunikacija, a osoba koja se prati locira se u prečniku od pet metara. Nestanak “jaguara” bio je česta tema opozicionih poslanika, koji su svojevremeno tvrdili da je završio u rukama kriminalaca. Ta afera oko nestanka tog uređaja za prisluškivanje nikad nije razriješena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.