Odbojkaši Srbije na žrijebu za Olimpijske igre u poslednjem šeširu

0

Žrijeb za odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu obaviće se 26. juna u poljskom Lođu.

Srbija se nalazi u četvrtom šeširu, zajedno sa reprezentacijama Njemačke i Egipta. U prvom šeširu su domaćin Francuska, Poljska i Japan, u drugom Slovenija, Italija i Japan, a u trećem su Brazil, Argentina i Kanada.

Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promijenjen, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podeljene u tri grupe sa po četiri selekcije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala. Prilikom određivanja tabele, prva tri mjesta će pripasti pobjednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspješniji pobjednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Takmičenja u odbojci na Olimpijskim igrama će se odigrati u dvorani „Južni Pariz 1“ u pariskom 15. arondismanu od 27. jula do 10. avgusta.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.