Odbijen predlog da se otvori istraga o zaduženju od 750 miliona evra

1

U Skupštini nije danas usvojen dnevni red na kojem je bila jedna tačka – Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 millona evra.

Protiv je glasalo 40 poslanika, za je bilo 30, a jedan uzdržan.

Time je završen rad četvrtog vanrednog zasjedanja.

Dragan Ivanović (SNP) kazao je da je sada odjednom nastala velika briga za Crne Gore i građane.

“Je li se trebalo zadužiti? Čini mi se da i opozicija slaže da jeste. A zašto? Svima je jasno da bez toga ne bismo imali ni penzije, ni plate…svaki dan saznajemo za nova zaduženja i obaveze koje država mora da izmiri. To je jedini način bio da se prevaziđu problemi u finansijskom sistemu”, rekao je Ivanović.

Predlog su podnijeli klubovi poslanika SDP-Albanska koalicija Jednoglasno, SD, BS i DPS-a.

Miloš Konatar (URA) ocijenio je da se dešavaju se čuda i da se koalicija DPS-SDP-SD-BS, koja je Crnu Goru zadužila skoro četiri milijarde eura i ostavila pustoš u javnim finansijama, postavljaju pitanje, legitimno, kako to da je Vlada odlučila da napravi jedini logična potez – jedini način da se vrati skoro 400 miliona evra dugova za nešto manje od mjesec.

“Nemamo ništa da krijemo, siguran sam da nema ni ministar finansija. Jednoglasno smo na Odboru za ekonomiju donijeli odluku da se zakaže kontrolno saslušanje ministra finansija i tada ćemo razgovarati o svim pojedinostima tog zaduženja”, rekao je Konatar.

On je izlaganje završio aforizmom “kada lopovi krenu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova”.

“Ovo se upravo dešava u Crnoj Gori”, kazao je Konatar.

 

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Onda neka lopov lopurda dalje, neka radi kako hoće, dok ne odu svi ovi nesoji. A to će brzo.

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.