Od utorka veće cijene goriva, očekuje se reakcija Vlade

0

Izvjesno je da će od utorka biti veće cijene goriva. Prema trenutnim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva u Crnoj Gori bi mogle biti veće za četiri do sedam centi.

Cijena obje vrste benzina bi trebalo da bude veća za četiri, dizela sedam, a lož ulja za šest centi. Nova cijena litra benzin BMB 98 bila bi 1,74 eura, a BMB 95 1,7 evra. Litar dizela koštao bi 1,65 evra, a lož ulja 1,61 evro.

Iz Vlade je nezvanično rečeno da bi, do konačnog obračuna, ove projekcije mogle biti više ili niže za cent.

Do konačnog obračuna je ostao još jedan dan, pa bi cijene mogle biti veće ili niže od ovih za eventualno jedan cent.

Ministarstvo kapitalnih investiicija uputilo je inicijativu Ministarstvu finansija da razmotri samanjenje akcize na gorivo.

Ako se nastavi poskupljenje goriva u narednom periodu, Vlada bi mogla reagovati smanjenjem akciza, kazao je  ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Na narednoj sjednici Vlade razmatraće se i ponovno uvođenje akcije “Stop inflaciji”, zbog velikih poskupljenja posljednjih mjeseci.

DPS je nedavno predstavio paket mjera koje će ta partija uputiti Vladi u cilju zaštite životnog standarda građana, povodom poskupljena.

Između ostalog mjerama DPS-a traži se umanjenje akciza na gorivo, da se svim podstanarima isplati pomoć od 300 eura, da se obračuna 40 odsto popusta na računima za struju socijalno ugroženim kategorijama…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.