20. 10. 2018. - 0:56

FLEŠ

Obrt u slučaju ubistva Davorina Baltića: Par sati prije likvidacije član “kavačkog klana” pregovarao o predaji?

Pripadnik “kavačkog klana” Davorin Baltić (41), a koji je likvidiran 1. januara u sačekuši u Beogradu, planirao je da se preda istražnim organima, ali su ga ubice preduhitrile. On se na dan ubistva na Kopaoniku sreo sa nekim ljudima, koji su trebali da ga povežu sa istražiteljima, kako bi dobio zaštitu, u zamjenu da ispriča sve što zna o ratu dva suprostavljena klana iz Kotora.
Srpski mediji su već objavili da se Baltić kritičnog dana, ujutro “golfom 7” odvezao na Kopaonik. Nezvanično saznajemo da se tamo sreo sa nekim ljudima koji su bliski policiji, a sa kojima je razgovarao o mogućnosti da se preda i da mu država garantuje zaštitu, jer je predosjećao da mu se nešto sprema.
Upravo je taj sastanak, kako se sumnja, mogući motiv njegove likvidacije, jer se očigledno u podzemlju pročulo da bi on mogao da progovori.
Po povratku u Beograd, istog dana, sreo se sa policajkom Marijom Nikolić, inače kumom svoje supruge Branke. Ona je sa njim bila u automobilu u momentu kada su na njega pucala dva nepoznata napadača.
Ubice su pobjegle sa lica mjesta automobilom “tojota”, bez registarskih oznaka, koja je nađena zapaljena u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njoj je policija na zadnjem sjedištu našla automatsku pušku, a na mjestu suvozača pištolj.
Baltić je bio visokopozicioniran u kavačkom klanu, a policija ga je dovodila u vezu sa ubistvom Saše Markovića, nekadašnjeg poslanika Liberalnog saveza.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *