Obrt u istrazi: Radulović uboden makazama!

0

Pritvorenik Nikola Drecun (26) makazama je, ne improvizovanim bodežom, pokušao da ubije Ranka Radulovića.

To tvrdi više sagovornika “Vijesti”, koji su imali uvid u video nadzor.

Drecun i njegovi dotadašnji zatvorski cimeri Mošo Paović, Nemanja Zurovac i Davor Avdić, napad na Radulovića navodno planirali su duže, a nalog za to dobili su od još neidentifikovanog organizatora kriminalne grupe.

Makaze kojim je pokušao da ubije šezdesetogodišnjeg Nikšićanina ukrao je iz zatvorske ambulante, rečeno je “Vijestima” nezvanično.

Na snimcima pregledanim i tokom saslušanja osumnjičenih u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), vidi se, rečeno je Vijestima, kako pritvorenici silazeći prema terenima za rekreaciju u Istražnom zatvoru staju ispred zatvorskog čuvara, čime su ga onemogućili da djeluje, dok je Drecun iz te grupe utrčao u krug u kojem je bio Radulović i dva puta ga ubo u leđa makazama.

Isti sagovornik kazao je da su vrata od kruga kojim je šetao Radulović bila zatvorena, ali ne i zaključana, što je osumnjičenom omogućilo da utrči u zabranjenu zonu.

Četvoricu pritvorenika, povezanih sa kavačkim kriminalnim klanom, Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, Drecuna i za pokušaj ubistva, a ostale za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

Na teret im je stavljeno i treće krivično djelo – ometanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora. Tužilaštvo kojim rukovodi Milivoje Katnić predmet je preuzelo nakon uviđaja kojim je rukovodio viši državni tužilac.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.