Obračun sa narkokartelima: DEA lovi crnogorske pomorce zbog kokaina!

2

Američka DEA naložila je internu istragu, nakon zapljene preko 5,7 tona kokaina u Venecueli, o svim pomorcima koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije, saznaje Borba.

Međunarodne kompanije na kojima plove crnogorski pomorci već u zatražile od zaposlenih da popune određene formulare, koji će biti dostavljeni američkoj DEA, potvrdilo je više pomoraca u izjavi za naš portal.

Ta akcija je pokrenuta nakon što je u Venecueli zaplijenjeno blizu 6 tona kokaina, a u čiji šverc su bili uključeni i pomorci iz Crne Gore.

Kako nam je potvrđeno, određene kompanije su svim zaposlenim dostavili određene interne formulare da popune, a koji će biti dostavljeni istražnim organima SAD-a.

“Zvanično, popunili smo formulare o tome koliko smo već pomorci, na kojim brodovima smo plovili i na kojim smo destinacijama najčešće boravili. Poseban akcenat je stavljen na one pomorce koji su često na ruti koja ide kroz Južnu Ameriku. Kao i ko su nam kontakti, ako smo ih imali, na toj ruti. Kako mi saznajemo, to je sve traženo od naših kompanija, nakon velike akcije zaplene kokaina u Filadelfiji”, otkrilo je više pomoraca u razgovoru za naš portal.

Kako je Borba jedina pisala, DEA ima namjeru da se obračuna sa pomorcima koji švercuju drogu, a među njima ima i pomoraca iz Crne Gore.

Jedna od reakcija istražnih organa u borbi protiv krijumčarenja narkotika je moguća zabrana izdavanja viza za crnogorske pomorce SAD-a.

2 Comments
 1. Ina komentariše

  Pa da, ne smije niko trgovati nego oni?
  Njihovi Rockfeleri, njih niko ni za sta ne kontrolise, oni su zasticeni soj,
  Oni mogu proizvoditi oruzje, zerstört Gdje hoce, ratovati Gdje hoce, ubijati Gdje hoce,
  Ja njih nema suda, Haga, itd itd.

  3
  1
  1. eo komentariše

   A ti bi da tegujes malo a?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.