NTO: Intezivna promocija privukla Britance

0

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) realizovala je kampanju u saradnji sa vodećim britanskim medijima, u periodu od januara do juna ove godine.

Kampanja je obuhvatila set članaka u kojima je Crna Gora preporučena kao atraktivna turistička destinacija za Britance, u najčitanijim dnevnim listovima The Guardian i The Evening Standard, kao i u prestižnom magazinu posvećenom putovanjima National Geographic Traveller Food, koji zajedno broje preko 29 miliona čitalaca u svojim štampanim i online izdanjima.

Crna Gora je predstavljena kao destinacija koja nudi raznovrsna turistička iskustva tokom cijele godine, od uživanja na prelijepim plažama, istraživanja istorijskih znamenitosti i uživanja u lokalnoj gastronomiji, do skijanja na planinama.

„Podsjećamo, u susret ovoj turističkoj sezoni NTO CG je realizovala i niz drugih promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije uključujući višemjesečnu kampanju na TV i online kanalima čuvene medijske kuće BBC, učešće na najznačajnijim sajmovima i poslovnim radionicama u Velikoj Britaniji, intezivne PR aktivnosti, kao i saradnju sa turoperatorima u oblasti marketinga, te studijske posjete predstavnika prestižnih medija, što je zajedno doprinijelo unaprijeđenju imidža i rastu interesovanja za našu destinaciju“, saoštili su iz NTO.

Prema podacima Uprave za statistiku Crne Gore MONSTAT, interesovanje britanskih turista za Crnu Goru značajno je poraslo.

„Tokom prvih pet mjeseci 2024. godine, zabilježeno je oko 28 hiljada dolazaka turista iz Velike Britanije, što predstavlja rast od 25% u odnosu na isti period 2023. godine. U istom periodu zabilježen je rast u ostvarenim noćenjima od 30% u odnosu na prethodnu godinu“, naveli su iz NTO.

Uz unaprijeđenu aviopovezanost Crne Gore sa četiri britanska grada – Bristol, London, Mančester i Birmingem, te dalje promotivne aktivnosti, NTO CG očekuje nastavak pozitivnih trendova sa tržišta Velike Britanije u ovoj turističkoj sezoni.

„Promocija na ovom tržištu nastavlja se predstavljanjem turističke ponude i gastronomije Crne Gore krajem jula na festivalu hrane u organizaciji čuvenog magazina posvećenog putovanjima National Geographic Traveller. Takođe, epizoda specijalne putopisne emisije The Travel Show koja je snimana u Crnoj Gori emitovaće se na kanalima TV BBC u septembru mjesecu. Ove aktivnosti predstavljaju ključni korak ka jačanju prisustva Crne Gore kao turističke destinacije na britanskom turističkom tržištu i privlačenju većeg broja posjetilaca“, zaključili su iz NTO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.