“Novosti”: Angažuju i vojsku ako dođe do pogoršanja bezbjednosne situacije zbog litija

0

Dio pripadnika Vojske Crne Gore, u jeku izliva narodnog nezadovoljstva zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti, od svojih starješina dobio je instrukciju da bi u slučaju pogoršanja bezbjednosne situacije mogao biti angažovan na zadacima očuvanja javnog reda i mira, kao asistencija policiji – saznaju “Novosti”.

Ovaj potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, koji u njemu vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda.

Mogućnost da budu izvedeni na ulice izazvala je niz negativnih komentara među oficirima i vojnicima, koji intimno podržavaju nezadovoljne građane okupljene na litijama.

Pripadnicima Vojske Crne Gore zabranjeno je da učestvuju na litijama u organizaciji SPC, koje je režim oglasio kao političku aktivnost.

Vojnici su tako stavljeni u klinč između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju u skupovima.

I dok su povorke širom Crne Gore sve masovnije, režim i dalje odbija da prihvati zahtjeve nezadovoljnih građana.

Na litijama koje su održane u nedelju postavljen je novi rekord – izbrojano je više od 200.000 učesnika, koji su se u miru ponovo suprotstavili režimskom naumu o crkvenom inženjeringu. Umjesto povlačenja zakona i otvaranja istinskog dijaloga sa SPC, nude se već ispričane priče o spoljnim i unutrašnjim napadima na Crnu Goru i njenu državnost.

(Izvor: Novosti.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.