Novi udar na našu teritoriju: Ugljanin traži da se osam crnogorskih opština pripoji Sandžaku!

2

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), na čijem je čelu Sulejman Ugljanin, politički saveznik Mila Đukanovića, traži da se uspostavi specijalni status za Sandžak, koji će vršiti funkcije državne vlasti, preko organa Sandžaka i preko organa u opštinama u njegovom sastavu.

Teritorija Sandžaka bi prema inicijativi BNV-a, obuhvatala područja opština Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Gusinje, Plav i Rožaje.

Najnovije provokacije sandžačkog političara Sulejmana Ugljanina imaju za cilj destabilizaciju Srbije i regiona, a sve po nalogu britanske obavještajne službe MI6 koja djeluje iz Crne Gore, o čemu Borba piše već nekoliko mjeseci.


Sporni dokument Bošnjačkog nacionalnog vijeća

– Kontrolu granica Sandžaka vršiće međunarodne snage koje će garantovati punu slobodu kretanja ljudi i roba – navodi se na sajtu BNV-a.

Inicijativom se predviđa da Sandžak može da stupi u međunarodne odnose kada su u pitanju naučno-tehnička saradnja, kulturno-prosvjetna, ekonomska saradnja “i druge oblasti predviđene ovom Inicijativom”.

Prava i obaveze Sandžaka bi se, prema ovoj inicijativi, regulisale “Ustavom Sandžaka”.

– Sandžak je teritorijalno politička zajednica ravnopravnih građana i naroda koji u Sandžaku žive. Albancima, Bošnjacima, Crnogorima i Srbima, Ustavom Sandžaka priznaće se status konstitutivnih naroda u Sandžaku – navodi se u Inicijativi.

Sandžak bi imao demokratski izabranu Skupštinu, Guvernera i Vladu kao nosioce izvršne vlasti uključujući policiju pod njihovom kontrolom, i nezavisno sudstvo.

Prvi izbori za ove organe bili bi održani pod nadzorom UN, Evropske unije i OEBS-a.

– Područje Sandžaka biće trajno demilitarizovano pod nadzorom OUN i Evropske unije, što obavezuje državne vlasti da u roku od 30 dana od uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak povuku sve vojne efektive sa područja Sandžaka, kao i one policijske snage koje premašuju potrebe normalnih okolnosti. Kontrolu granica Sandžaka vršiće međunarodne snage – navedeno je u Inicijativi.

Podsjetimo da je tadašnji predsjednik Vlade Republike Crne Gore Milo Đukanović 23. marta 2006. godine, u svojstvu predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore, sa predsjednikom Predsjedništva Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem potpisao Sporazum, koji je prethodio pristanku Bošnjaka da na referendumu glasaju za osamostaljenje Crne Gore, u kome se u tački 4. Sandžak vidi kao prekogranična regija.

Sulejman Ugljanin diže tenzije: MI6 pali Sandžak preko Mila Đukanovića!

2 Comments
 1. Vasilije komentariše

  Problem Djukanovica i njegovih slugu je sto bi i Srbi u Crnoj Gori imali pravo da slijede ovu ilegalnu organizaciju Sulejmanovu!!!Zahvaljujuci slobodi u Srbiji, koju zloupotrebljava Ugljanin i mnogi “Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji” ima svoj grb,zastavuhimnu i zvanično upotrebljava bosanski jezik u školama na Sandzaku. Srbi o pravima koje je za Bošnjake izborio Ugljanin i dr. (procentualno je u Srbiji vise nego desetostruko manje Bosnjaka nego Srba u CG) mogu samo da sanjaju a jedini temelj Djukanovicev multietničnosti srbomrznja i zatiranje vjere pravoslavne još živi.

  15
  1
 2. Ribar komentariše

  Zaboravio je Cetinje!

  7
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.