Novi udar na Borbu: Policija saslušava urednika Dražena Živkovića!

2

Glavnom uredniku portala “Borba” Draženu Živkoviću danas je uručen poziv za saslušanje po nalogu Uprave policije, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala. Saslušanje je zakazano za sjutra radi “prikupljanja obavještenja”. Poziv nije zaveden, nema uopšte broj, a ne piše na šta se odnosi prikupljanje obavještenja, što unosi dodatnu konfuziju.

– Ovo doživljavam kao još jedan pritisak na moj, častan i pošten novinarski rad. Nakon hapšenja, zatvaranja, raznih vrsta pritisaka, sad se ponovo kreće na mene i na “Borbu”. Nijesam ja kriv što je “Borba” za godinu dana postala veoma uticajan medij. To očigledno mnogima smeta. Zaista nemam pojma što bih ja bio interesantan Odsjeku za privredni kriminal, jer niti imam firmu, nikad je nijesam ni imao, niti bilo kakvo poslovanje, novčane transakcije ili bilo šta drugo što ima veze sa privredom. Zato sam ubijeđen da je ovo samo maska za novi pritisak na mene i “Borbu”. Čudno je da sam ja meta, a da niko ne istražuje milionske malverzacije po Crnoj Gori, kazao je Živković u izjavi za medije.

Živković navodi i da je o ovome obavijestio sve Ambasade u Crnoj Gori i Kancelariju EU u Podgorici.
”Sve Ambasade su upoznate sa ovim događajem i sa posebnom pažnjom će pratiti šta će se dešavati, dodao je on.

Urednik “Borbe” je poslednji put privođen 12. januara zajedno sa urednikom portala IN4S Gojkom Raićevićem, zbog vijesti koja je navodno raširila paniku, pod nazivom “Eksplozija u Vili Gorica?”

Posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, dan kasnije, pušten je na slobodu.

Ranije, krajem decembra prošle godine Živković je priveden po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, a posle prijave Demokrata iz oktobra, zbog teksta koji je objavljen dva mjeseca ranije u vezi sa navodnim lažnim fakturama te partije, kako je tvrdio u Beogradu uhapšeni podgorički biznismen Dejan Lakić.

2 Comments
  1. Kilibarda komentariše

    Saslusavacemo mi njih uskoro! Kad Narod pobjedi. Kad sloboda dodje! Svi udbasi , barinasi i rezimski spijuni bice razotkriveni! Gotovi ste, ovo su vi zadnji dani! DPS je pukao!

  2. Savo Licina komentariše

    Vise vrijedi Drazenov nokat sa prsta, no svi ovi nesoji te ga privode na pravdi Boga!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.