Novi postupak protiv Mandića, Kneževića i Bulatovića: Tužilaštvo goni lidere DF-a zbog govora u Skupštini!

0

Protiv lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, kao i poslanika tog saveza Predraga Bulatovića pokrenut je krivični postupak zbog govora u Skupštini, saznaje Borba iz više izvora.

Njima se na teret stavlja krivično djelo, pozivanje na otpor.

Prema našim informacijama, riječ je o njihovim nastupima u Skupštini od 06. i 12. maja.

Podnijete krivične prijave protiv tri poslanika zbog pozivanja na otpor

Policija je u Podgorici, postupajući po nalogu nadležnog tužioca podnijela krivične prijave protiv tri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor.

Naime, 6. maja 2020. godine, poslanik Skupštine Crne Gore A.M. je prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

Poslanik M.K. je u svom izlaganju zahtijevao od Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju.

Osim toga, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, kao i Episkopski savjet, da nastave sa litijama.

Na ovaj način su, kako se sumnja, A.M., M.K. i P.B. izvršili krivično djelo pozivanje na otpor i kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.

U DF-u nam je potvrđeno da su tri njihova poslanika kontaktirana iz policije i da im je rečeno da se protiv njih pokreće postupak.

”Jasno je da je to naredio Milo Đukanović i da on lično stoji kao nalogodavac nove hajke na naše lidere”, kazali su nam iz DF-a.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Mandić je 6. maja prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupštine pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću 12. maja 2020. godine.

“Poslanik M.K. je u svom izlaganju zahtijevao od Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u što većem broju. Osim toga, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, kao i Episkopski savjet, da nastave sa litijama”, saopšteno je iz Uprave policije.

“Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva iz Podgorice, a u vezi izjava u Skupštini, Uprava policije CB Podgorica podnijela je krivičnu prijavu protiv A.M.,M.K.i P.B. lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na otpor. U narednom periodu preduzimaće se mjere i radnje neophodne za donošenje odluke”, saopšteno je iz ODT-a.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Mandić, Knežević i Bulatović izvršili krivično djelo pozivanje na otpor, kao i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.