Novi detalji o hapšenju Danijela Korbeta u Beogradu: Specijalac američkih „Foka“ ubijao za crnogorsku mafiju

1

Američki specijalac i pripadnik elitne jedinice „Foke“ Danijel Dejvid Korbet, koji je uhapšen u Berogradu učestvovao je u surovim likvidacijama između „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana, kao i u obračunima srpske mafije, saznaje Borba u vrhu MUP-a Srbije. Protiv Korbeta je početkom juna podignuta optužnica zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a sumnjiči se za umiješanost u likvidacije mafijaša u Srbiji.
Korbet je uhapšen u štek-stanu u Beogradu i kod njega je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Pored Korbeta, uhapšeni su i srpski državljani N.V., N.P. i N.A.
Postoji osnovana sumnja da je pištolj koji je zaplijenjen prilikom hapšenja ovog specijalca korišćen za ubistva kriminalaca, zbog čega je naloženo dodatno balističko vještačenje.
Istražitelji provjeravaju saznanja da je Korbeta angažovala mafija kao pucača za seriju likvidacija crnogorskih mafijaša u Srbiji.
-Istraga je pokazala da su lica koja su uhapšena sa Korbetom povezana sa kriminalcima i iz Crne Gore, pa se sumnja da ta grupa ima veze sa obračunima dva suprostavljena narko klana, kaže naš sagovornik.
Danijel Korbet
Korbet je, kako su prenijeli mediji, zaposlen u firmi „Rejven militari“, čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona. Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao „foke“. Pripadnici „foka“ sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU).

1 Comment
  1. […] klana, kao i u obračunima srpske mafije, saznaje Borba u vrhu MUP-a […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.