Novi detalji masakra u Atini: Dedovićevo ubistvo odmazda za Baltića i Roganovića, Stamatović likvidiran neplanirano?

0

Meta napada 19. januara u restoranu u predgrađu Atine, u Variju, bio je jedan od navodnih vođa “škaljarskog klana” Igor Dedović, dok je visokopozicionirani član ove grupe Stevan Stamatović usmrćen jer se zadesio tog dana na tom mjestu.

Dedovićeva likvidacija je planirana dugo i detaljno i to kao odmazda za smrt Vladimira Roganovića i Davorina Baltića, koji su dovođeni u vezu sa “kavačkim klanom”.

Ovo su operativne informacije i procjene crnogorskih i srpskih bezbjednosnih službi, koje prate rat do istrebljenja dva kotorska klana.

– Stamatović je ubijen ranije nego što su nalogodavci planirali – objašnjava, za “Novosti”, sagovornik iz bezbjednosnih struktura.

– Njegova nesreća je što je tog dana bio sa Dedovićem, pa su ih se ubice, praktično, riješile jednim potezom. Za Dedovića se već izvjesno vrijeme u evropskom podzemlju govorilo da je meta, a i on sam je znao da ga jure.

Dedović je, smatraju dobro obaviješteni, sebi praktično potpisao smrtnu presudu posle ubistva Vladimira Roganovića u Beču, 21. decembra 2018. godine, jer je protivnička strana odmah posumnjala da on stoji iza organizacije ove likvidacije.

Roganović je izrešetan posle izlaska iz jedne picerije, na ulici, a čitulje koje su tada objavljene nagovještavale su da će osveta biti brutalna i neumoljiva. Još tada se govorilo da je “kavački klan” pretrpio žestok udarac, ali i da su pripreme za udar na suparničku ekipu istog trenutka započele.

Kada je Davorin Baltić ubijen 1. januara 2018. godine mislilo se da su “kavčani” ostali bez operativca broj jedan. Njegova likvidacija u centru Beograda, međutim, vrlo brzo je rasvijetljena. Za jednim Užičaninom, kao direktnim izvršiocem, raspisana je i potjernica. Mnogi su bili uvjereni da su “škaljarci” tim zločinom sebi obezbijedili primat ne samo u kriminalnim poslovima, već i u organizaciji ubistava.

– Baltićeva smrt je uzdrmala “kavčane”, dok ih je Roganovićevo ubistvo posle skoro godinu dana praktično nokautiralo – objašnjava naš sagovornik.

– Bili su u totalnom rasulu. Dio njih je bio u zatvoru, dio u bekstvu. Posle ubistva Baltića i Roganovića postali su kao ranjena zvijer. Opasni. Oni što su ostali počeli su da kuju osvetu.

Naš sagovornik ističe i da ubistvo bivšeg pomorca Marka Vukovića 17. januara ove godine na Bežanijskoj kosi, koji je navodno bio blizak sa pripadnicima obe sukobljene grupe, nije povezano sa masakrom u Atini.

Naime, kako kaže, za samo 24 časa nije mogla da se pripremi onako do tančina isplanirana odmazda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.