Novi detalji istrage atentata na Daku Davidovića: DNK vodi do snajperiste i Crne Gore?

1

Srpske bezbjednosne službe, suzile su krug osumnjičenih koji se dovode u vezu sa pokušajem atentata na Miodraga Daku Davidovića, potvrđeno je Borbi iz više izvora.

Naš portal je prvi objavio da su istražitelji na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirali nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Crown plaza, u momentu atentata na Davidovića.

Prema našim informacijama iz izvora bliskih istrazi, te osobe su pod posebnom obradom.

Sa lica mjesta, odakle je pucano, uzet je DNK uzorak koji je vještačen i koji je pomogao istražiteljima da utvrde u kojem pravcu istraga treba da ide, odnosno, ko je osoba koja je pucala.

Naš izvor je potvrdio da istraga ide u pravom smjeru i da se uskoro može očekivati više informacija.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mjesta gdje je pokušan atentat na Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, bio je u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim. On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.

Ovaj nemio događaj, koji se odigrao u Beogradu, uznemirio je brojne prijatelje Davidovića, i dodatno zabrinuo vjernike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori uoči najavljenog usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti koji je za Mitropoliju crnogorsko-primorske i njene eparhije neprihvatljiv.

Do sada prikupljena operativna saznanja o motivima i načinu izvršenja neuspelog atentata na biznismena Miodraga Daku Davidovića u hotelu “Kraun plaza” uveliko podsećaju na likvidaciju vojnog ministra Pavla Bulatovića.

Bulatović je ubijen iz snajpera u februaru 2000. godine u restoranu fudbalskog kluba “Rad” u Beogradu, a ta likvidacija je kasnije pokrenula lavinu političkih promena u Srbiji, ali ne i u Crnoj Gori.

1 Comment
  1. MladaBosna komentariše

    Smrt Fasistima Nato.montenegro.!!
    Crna Gora je Srpska Sparta.

    27
    3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.