Nove uvrede promoterke „velike Albanije“: Srbi su fašisti i okupatori Kosova

3

Popularna britanska pjevačica porijeklom iz Prištine Dua Lipa, koja je poznata po svojim izrazito negativnim stavovima prema srpskom narodu, kao i promovisanju „velike Albanije“, ne prestaje sa provokacijama na račun Srbije.

Ovoga puta Srbe je nazvala „fašistima“ i „okupatorima Kosova“, navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini „tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti“.

U intervjuu koji je dala listu „Roling Stoun“, mlada pjevačica dotakla se i političkih tema, navodeći da se njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon „srpske okupacije“.

„Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao“, rekla je ona.

Na tome se nije zaustavila, nešto kasnije, putem svog Instagram profila podijelila je najavu intervjuua, uz sliku svoga dede i komentar: „Naš neverovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju, kako bi svet mogao da zna ko smo mi zaista“.

Dua Lipa je poznata kao neko ko snažno zagovara nezavisnost Kosova. Britanska pjevačica je u nekoliko navrata u svojim objavama isticala da „Kosovo nije Srbija“, a jednom prilikom otišla je i korak dalje, objavivši fotografiju mape Velike Albanije, identičnu kao sa drona na utakmici Srbija-Albanija.

Dua Lipa nije rođena na Kosovu. Ona se rodila 1995. godine u Londonu, kao dete albanskih roditelja iz Srbije, koji su napustili Prištinu devedesetih godina, prenose Novosti.

3 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Pošto se rodila tek 1995te u Londonu se njeno poznavanje istorije Kosova svodi na datum od šiptarske okupacije Kosova do danas !.
  A pošto je neuspešno pohadjala zapadnu školu ucila je sve što su MI6 i Times propagandisti prosledjivali javnosti !.
  Vala je puno naucila !.
  Puna je idiotije i nepismenosti !.
  Što se njenog dede tice, ziveo je bolje nego puno Srba iako ga je Enver Hodza školovao i napravio izdajnikom onim ljudima što su ga od bede spasili !.
  Tito ih je na Kosovo naseljavao kad su bezali od Hodzinih ubica, bolje da je napravio veliki zid i minsko polje , danas ne bi lajali na Srbe koji su ih spasili i sve im za zivot pruzili !.

  6
  1
 2. Dragan komentariše

  Popuši kurac srbima.

 3. ROKOCKI komentariše

  Neka dama nastavi sa svojim nebulozama.
  Prica o velikoj Albaniji je jalova prica. EU to nikada nece dozvoliti.

  Najverovatnije ce mo ubrzo razkrinkati
  lazi kojima se sluze Kosovsi Albanci godinama.
  Spremamo javnu raspravu na temu Kosovo jucer danas i sutra gde ce ucestovati istoricari
  I evropski narodni poslanici. Spremamo nevidjeni scenario kojim ce se ucutkati Albanski lobisti za nezavisno Kosovo i veliku Albaniju. Te snove ce mo prekinuti za uvek.
  Kosovo je bilo i bice Srpsko

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.