NOVA: Politika agresivnih antisrpskih i anticrkvenih stavova koju vodi Milo za posledicu ima napad na Crkvu!

1

Nova srpska demokratija najoštrije osuđuje napad koji se desio na nastavni kadar i đake Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog u Cetinju prethodne noći.

Ovaj napad pokazao je da politika agresivnih antisrpskih i anticrkvenih stavova koju vodi Milo Đukanović ima svoje posledice u ovakvim dešavanjima. Napadati prosvetne i kulturne institucije samo zato što su crkvene ili srpske dovoljno govori o stepenu kontaminacije mjesta u kom se takve stvari dešavaju.

Intencija da se čitava Crna Gora pretvori u jedan takav prostor zaustavljena je 30. avgusta ali sada očigledno opet nalazi razloge koji je ohrabruju i vraćaju na scenu.

Veliki broj đaka bogoslovije ne dolazi iz Crne Gore i sramota je da u mjesta iz kojih dolaze ponesu ružnu sliku nekad velikog grada o kom su od svojih starijih ukućana sigurno slušali sve najbolje. Sada se vjerovatno pitaju šta se događa.

Očigledno je zloduh onih koji su u prošlom vijeku ubili Mitropolita Joanikija i veliki broj sveštenika živ na Cetinju i želi da zaplaši njihove naslednike.
Ne možemo Crnu Goru graditi na mržnji prema bilo kome a pogotovo ne prema onom narodu koji je državotvorni i autohton i prema onoj vjerskoj zajednici koja je stvorila istorijsku Crnu Goru.

Ta mržnja je tolika da zanemaruje čak i one stavove koji su se mogli tumačiti kao jedna vrsta udvaranja i podilaženja strani na kojoj se nalazi a koja su dolazila od vodećih ličnosti institucije koja je sinoć napadnuta.

Pozivamo nadležne organe da adekvatno reaguju i nađu i kazne počinioce. Mi ostali moramo tražiti modalitete da se ovakve stvari ne dešavaju nijednom narodu ili vjerskoj i kulturnoj ustanovi u Crnoj Gori.

1 Comment
  1. Jovana komentariše

    Užasno je šta se dešava. Policija hitno da reaguje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.