Nova operacija režima: ANB prati i prisluškuje srpske političare, sveštenstvo i dio novinara!

0

U sklopu Agencije za nacionalnu bezbjednost nedavno je počelo da radi posebno odjeljenje za praćenje i prisluškivanje srpskih političara, sveštenstva SPC i dijela novinara, saznaje Borba iz pouzdanih izvora. Ovakva odluka je donesena nakon zahlađenja odnosa između zvaničnog Beograda i Podgorice. Cilj je da se što više podataka prikupi prisluškivanje i praćenjem svih kontakata koje političari, sveštenstvo i novinari ostvaruju sa zvaničnicima u Beogradu.

U tu svrhu je unutar ANB instalirano posebno odjeljenje, privremenog karaktera, sa ciljem praćenja političkih neistomišljenika. Očigledno je da je dio opozicije stavljen pod kontrolu, ali da kontroli izmiču svi oni koji imaju dobre kontakte sa Beogradom, što je režim prepoznao kao opasnost.

Nakon sve očiglednijeg zahlađenja odnosa između dva državna rukovodstva, zbog otvorenog miješanja Crne Gore u unutrašnje stvari Srbije (Kosovo i Sandžak), kao i dešavanjima oko obilježavanja Oluje i Podgoričke skupštine, bezbjedonosne službe su podignute na najveći nivo. Režim u Podgorici pokušava da spriječi svaki mogući srpski dogovor u Crnoj Gori, zato se prati telefonska komunikacija svih onih za koje je služba procijenila da imaju kontakt sa Beogradom. Na taj način žele da dodu do što više informacija, da bi pripremili strategiju. Jasno je da se vlast u Crnoj Gori plaši otvaranja srpskog pitanja, kao i političkog jedinstva po tom pitanju, kao i SPC, koja je trn u oku dijela vlasti.

Zato će u narednom periodu biti aktivirani svi ANB spavači, kako u političkim strukturama, tako i na medijskoj sceni.

Cilj je da se bezbjednosni, represivni aparat, podigne na najviši nivo, u susret popisu, koji je strateški važan za režim i koji može biti ključan za otpočinjanje određenih promjena u društvu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.