Nova ograničenja u cijeloj Italiji

0

U Italiji u posljednja 24 časa bilo je 307 preminulih od koronavirusa i više od 23.000 novozaraženih, izvještava agencija Ansa, navodeći da se pooštravaju ograničenja.

Na osnovu preporuke vladinog naučno-tehničkog komiteta, koji prati, analizira i predlaže epidemiološke mjere, na cijeloj nacionalnoj teritoriji pooštravaju se mjere ograničenja.

Prema uredbi ministarstva za unutrašnje poslove, pojačane su policijske kontrole, naročito u djelovima gradova gdje se najviše okupljaju građuani na takozvanim “movidama”.

Jedina od 20 italijanskih regija gde je epidemiološka situacija pod kontrolom, Sardinija, uvela je obavezu testiranja za sve one koji dolaze na ostrvo.

U većini regija nastava u svim školama je onlajn, restrikcije su uvedene ponovo i za prodavnice hrane, gdje se dozvoljava ulazak jednog člana porodice, ograničava se kretanje unutar jedne opštine i zabranjuje prelazak opštinskih granica.

U sjevernoj regiji Lombardija, koja od početka pandemije prednjači po broju zaraženih i preminulih, uvedeno je pred -karantin stanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.