Nova ofanziva “Vijesti”: Željko Ivanović napadom na Vladiku Joanikija skreće pažnju sa milionske afere o stanovima Đukanovićevog režima!

34

piše: Dražen Živković, urednik TV PRVA i osnivač portala BORBA

Glasnogovornik “druge familije“ Željko Ivanović, malo nervozan, sada već otvoreno zagovara novu Vladu URE, Demokrata i DPS-a, viđe ne pominje ni floskulu “zdravog tkiva DPS-a”.

Dok cjelokupna javnost iz dana u dan se zgražava od pohare Države i pohlepe bivšeg režima, Željko Ivanović paniči zbog potpisivanja Temeljnog ugovora države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, prijeti čak i padom Vlade.

Samo podsjećanja radi dnevne novine Vijesti uopšte nijesu ni objavile informaciju prilikom sklapanja ugovora sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, a ne da su tražili objavljivanje istih prije potpisivanja, licemjerno, zar ne?

Mnogo sličnosti ima između “prve” i “druge” familije”, a to su mržnja prema Srbima i SPC i enormna bogatstva koja su stekli kroz “patriotizam” prema Crnoj Gori u proteklih trideset godina, pa su se sada uplašili promjena u tužilaštvu i novog zakona o nezakonito stečenoj imovini.

Zato više i ne čudi da Vijesti kreću u hajku na Vučića, SPC, Patrijarha Porfirija, Vladiku Joanikija, Srbiju, DF… baš u danu kada su otkrivene višemilionske prevare DPS kroz davanje stanova i kredita sudijama i tužiocima. Jasna je namjera da se skrene pažnja javnosti za pohare DPS-a na SPC, jer Ivanović i njegovi nalogodavci žele da prikriju nepočinstva bivšeg režima tako što će dići hajku na Crkvu.

Ne bave se Vijesti mnogo kriminalom i korupcijom bivšeg režima, nije mnogo bitno to što Zoran Pažin pored dva stana, dobija i treći, zbog kako kaže proširenja za jednu sobu, a soba koju je dobio novim stanom iznosi 56 m2, a 80% građana Crne Gore bi bilo srećno da ima tu sobu u Podgorici i da je plaća ratom od 18 evra.

Brzo se zaboravi da specijalni državni tužilac Saša Čađenović dobija stan od 89 m2, tokom izmišljenog “državnog udara” (da bi namjestio svog rođaka Mihaila Čađenovića) da bi optužio Andriju Mandića i Milana Kneževića i pokušao da ih osudi i smjesti u zatvor.

Ne istražuju Vijesti nezakonit uticaj bivše izvršne vlasti kroz dodjelu stanova pod povoljnim uslovima na sudsku i tužilačku vlast, nebitno su stanovi i krediti Veselina Vučkovića, Lidije Vukčević, Jovanića i Lakočević, Drašković, Desanka Lopičić Mevlide Muratović.

Nebitno je i to što je Vesna Medenica dobila 32.000 evra nepovratnog kredita za rekonstrukciju kuće i ako je dvije godine ranije poklonila ćerki stan od 80 m2 koji je ranije dobila od Države i što bi vjerovatno, da bivši režim nije izgubio izbore, dobila još jedan kredit za nabavku ergele konja, kako bi mogla da unaprijedi svoj hobi, isto kao što je bivšem ministru kulture Branislav Mićunoviću dodijeljene stan od 75 kvadrata kako bi dobio radni prostor za umjetničko stvaralaštvo, a već tada je imao stan od 187, a supruga poslovni od 222 kvadrata.

Takođe je nebitno i to što se Ratko Knežević oglasio na društvenim mrežama i poručio da Milo Đukanović treba da kaže narodu istinu, da je vlasnik Aman Resortsa i da je to samo dio imperije koju je pokrao.

Željka Ivanoviću i “drugoj familiji” je bitno da besprizornim lažima i sa neskrivenom mržnjom napadaju SPC, DF, Srbiju, pa tako zanesen u u zadnjoj kolumni izgovori rečenicu “Usnuli pa kasno probuđeni DPS”, rečenica puna žala ali i nade za povratak DPS. Tu svoju kolumnu je završio riječima “I tako će biti sve dok Demokrate i Ura ne iznjedre prostu većinu”, a da bi se do nje došlo mora se na toj platformi i djelovati jer – ko ne pokuša, taj i ne uspije”.

Isto razmišljanje kao Mila Đukanovića koji prepoznaje demokratske kapacitete Demokrata i Ure.

Zato je ovih dana opet hajka na DF, priviđa se miješanje Srbije i Vučića u izborni proces, šire se laži, ali cilj je očigledan, opet prevariti Srbe i njihove glasove potom ponuditi na tacni “prvoj i drugoj familiji”, za spas Crne Gore od prevelikog uticaja SPC i Srbije.

Scenario “druge familije” je preuzeti potpuni uticaj na Zdravkovu ekspertsku Vladu, pa onda uz pomoć nekih, koji su dobri sa Zdravkom, udariti temelje autokefalnoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, a prije toga stranke koje su ostale u koaliciji “Za budućnost Crne Gore” i koje dominantno predstavljaju Srbe u Crnoj Gori svesti na ispod 15 posto, isto toliko i na popisu.

Zanimljivo isti scenario koji je pripremao i Milo Đukanović najavljujući navikavanje na neku drugu Crnu Goru.

34 Comments
 1. Vladimir P. komentariše

  Koliko di glup i nepismjen ti licno nemoj vise da komentarises kada ne poznajes osnovne postulate crkve i vjere pravoslavne. Niko vama ne brani da vjerujete vasem mirasu i bagri Milivoj koja vas 30 godina vice za nos ali ne mizete uzeti nesto sto su casni potomci Srba i Crnogorac gradili vijekovima.

  58
  2
  1. Dragan komentariše

   Od tebe veceg analnog ljubitelja nema. Vele ovi iz dps nisu se mogli odbranit no ka kucko jezikom si navaljivao im na pantalone, pa su te sutnuli u, ni lijevo ni desno. Mrs dzukelo jedna.

  2. Miki Crnogorac komentariše

   Garancija Kinezima opstine Berane i Herceg Novi !!

   3
   1
 2. Gaga komentariše

  Ljubitelj tajnih rituala u Becu, pod maskama.

  50
  2
  1. Nikola komentariše

   Vijesti=dps

   47
   1
  2. Gaga komentariše

   Upuceno kancer vijesti vlasniku.

   51
   1
  3. Pantelija komentariše

   Ima lika sa BAFOMETOM!

 3. Ivan komentariše

  Sotona, gomora,tajna drustva, a naslućuje se i kabala.. To je tranjo.

  34
  4
 4. ja lično komentariše

  opet brišete komentare hahah.
  pa ovo je sprdnja. ja sam poštovalac MCP, nijesam nikakvog Miraša. j te Miraš nepismenog. ali neka realnost mora da se prihvati. bolje dati neki ustupak danas nego izgubiti sjutra sve i zauvijek stvoriti neprijateljstvo između dva bratska naroda. zapad je odlučio da Šizoje mora da ode u narednih par godina i to će neminovno da se desi. slijepo služenje njemu kao što radi DF je sramno. to je obični kriminalac, Milov brat. Mitropolija je prije svega stvarala Crnu Goru. srpsku ili našu kako god i sačuvala iskru iz koje se stvorila savremena SPC koja je bila ugašena dugo. ona ima jurezdikciju nad više država i mora prihvatai neke osobenosti svih tih sistema. ovako se nastavlja igra gluvioh telefona koja će se samo obiti o glavu Srbima

  8
  26
 5. tako stoje stvari komentariše

  Tužno je i žalosno što ti kao navodni vjernik tumačiš, komentarišeš nešto što suštinski ne razumiješ.
  Malo ste se vi komunisti, presvučeni u gradjaniste, zeznuli u koracima. Vjersko pitanje i pitanje unutrašnje organizacije Crkve kojoj pripadamo, čiji smo vjekovima neraskidivi dio a to je Srpska Pravoslavna Crkva, ne može biti, niti je državno pitanje. Pobrkali ste lončiće. Crkva i država su odvojene odavno,

  Temeljnim ugovorom, potpisivanjem istog, samo se uredjuje pravni status Srpske Pravosavne Crkve unutar države Crne Gore, ništa više, ništa manje. Ko će potpisati, to je unutrašnje pitanje za SPC, to neće odlučivati ni Željko Ivanović, ni Djukanović a Boga mi ni Bečić,. Tim ugovorom se samo uredjuje način funkcionisanja SPC u državi Crnoj Gori, i samim time, budalasto djeluju ti vaši komentari i ” argumenti “.

  SPC postoji i postojaće a za sve vas navodne vjernike, koji od ovog pravite državno pitanje, ili preciznije rečeno nacionalno, jednostavna poruka, pravac kod Miraša, on je državna crkva, nastala u komitetu i policiji, pa tamo ispovjedajte svoju ” vjeru “, nas ostavite na miru. Mi znamo ko smo i šta smo bili i šta ćemo biti, a vi ako ste zaboravili, vaš problem.

  66
  5
  1. tako stoje stvari komentariše

   Upućeno ka “ja lično”

   16
   3
 6. ajica komentariše

  ko bude izda volju naroda taj neka zna da ce biti proklet od slava mu i milost od svetog vasilija ostroskog . ne pokusavaj funjaro od necovjeka ivanovicu i misko perovicu i rakcevicu da prekrajate volju naroda od 30 avgusta jer biste time sebi potpisali smrtnu presudu jer ja sam u stanju da dam i svoj zivot za slobodu koju smo smukom izvojevali 30 avgusta . ja vam opet kazem da ova protuva od ovoga ivanovica i perovica nijesu nista bolji od djukanovica . ufatio ih je strah ljudi pa vidite sto mu je kum otkrio ratko knezevic da je sve njegovo u crnoj gori i sveti stefan i milocer i park u njemu i kap i voli i porto montenegro i splendid njegov ili branov pa on ne da nema milijardu sa nekretninama nego kako je medo nedje reka izneseno je preko 5,6 milijardi iz zemlje . pa milan gajevic vam je lijepo opisa sve sto je djukanovic pokra i kako je pra pare preko banaka i cudno mije da ovaj spajic i ova kasalica ne ispitaju poslovanje banaka u crnoj gori i uopste cije su to banke .

  28
  4
 7. branislav komentariše

  Ja Lično mislim da nisi shvatio šta je crkva.Za nju ne postoje granice država.Nedavno je u BORBI bio jedan divan tekst koji si trebao pročitati iz kog se vidi da veliki broj država istočne Afrike ima jednu pravoslavnu crkvu.Crkva se ne zatvara u državne granice Želja suludih političara je da stvaraju svoje državne crkve kao što je to pokušao i M.Đukanović.GLUPOST.

  56
  2
  1. ja lično komentariše

   A reci mi jednu pravoslavnu crkvu sem Spc koja ima vlast van granica drzave hahah. Ne lupaj gluposti. Prije ce sve regionalne postati nezavisne nego sto ce Spc ovim apsolutizmom i dogmama srednjeg vijeka zavladati svima. Spc ne priznaje drzavu CG realno,ne priznaje da neko ko ke Crnigorac moze da bude njen vjernik.ona je dogmatski prije svega nacionalna pa onda hriscanska.to je problem u par mizgova u patrijaršiji. Njena širina mora da nadidje Nacertanije i gluposti i da joj hriscanstvo bude osnov

   3
   11
   1. xxy komentariše

    U nezavisnoj Kraljevini CG svi Pravoslavci su bili Srbi i njima SPC nije smetala.
    Komunisti su unistavali Crkvu od 1945 a Pravoslavnom a dekretom naredili da se popisu kao Crngorci.
    SPC je jedva prezivjela a od 1990 pa do danasnjih dana Amfilohije je obnovio crkvene objekte i ojacao Svestenstvo a nove generacije bivsih komunista bi da sad tu Crkvu proglase nekom novom Crnogorskom.

    To su dugi istorijski procesi novocrnogorci koji ne prihvataju svoje srpsko porijeklo ,jezik crkvu moraju stvrati neku novu ali to je proces ne moze preko noci pljackom MCP i SPC koja se stvara vijekovima evo 800 godina.

    8
    2
   2. tako stoje stvari komentariše

    @ Ja Lično

    Dvije krupne logičke praznine, ili ako ti je draže shupljine, koje u svom mantranju proglasište kao nekakvu istinu, činjenicu, što je glupost na kub !

    Prva, SPC ne priznaje državu Crnu Goru ? Logično pitanje za tebe, i tebi slične, ako SPC ne priznaje državu Crnu Goru, zašto onda iskazuje namjeru i želju da potpiše Temeljni ugovor ? Potpisuje li se ugovor sa nekim koga ne priznaješ, ko za tebe ne postoji ? Prema tome, lupaš gluposti…što pa SPC ne bi priznavala svoje čedo, državu Crnu Goru, koja je nastala u njenom okrilju a ne u brozovom jajcu ? Glupost na kub.

    Drugi tvoj ” krupni argument” nelogičnost u tvojim stavovima i razmišljanjima, lako se ruši a tiče se tvoje tvrdnje da je najveći problem u tome da je SPC prije svega nacionalna pa onda Pravoslavna i Hrišćanska i da time negira tvoje ” crnogorstvo”. Ironično, a upravo ti sam pokazuješ koliko ti je besmislena formulacija, po tvojoj arugmentaciji ispada, da je kojim slučajem po nazivu naša Crkva Crnogorska, bilo bi OK, ne bi bilo problem onda što je prvo nacionalna, pa ondaPravoslavna i Hrišćanska, što je samo opet tvoja glupost na kub. Providno.

    Vidi se iz aviona koja je tvoja zadnja namjera, kao lažnog vjernika…a ideja je definisana ka kongresu DPS.a. Formiranje nacionalne crkve crnogoraca, kako bi se učvrstila, zaokružila ideja crnogorske nacije ali i države, Opet glupost na kub. I možete se vi izdavati za lažne vjernike, podržavoce Krivokapića, Ure, Demokrata, DemoKršćana, u osnovi vam je ista ideja i smisao, DPS je to na svom kongresu fino ozvaničio. Crnogorac znači Srbin, i obratno Srbin znači Crnogorac, to je nedjeljivo…Crnogorac , poput Hercegovca, Ličanina, Banačanina, Moravca ili Šumadinca, nedjeljiv je iz srpskog nacionalnog korupusa.
    De malo Njegoša u šake, pa će ti biti sve jasnije.

    5
    3
    1. ja lično komentariše

     Da ,dio SPC i dobar dio nacionalistickih krugova ne priznaje CG i Crnogorce. Jako sporno .ne priznaju ni Crnogorce koji su vjernici njihove crkve. Nacionalno je previse naglaseno nad hrisćanskim i tačka. Da se naziva Pravoslavna crkva u Crnoj Gori ne bi niko imao pravo da se buni,ali nemam nista protiv ni zvanicnog naziva dok god ta crkva shvata specificnost i znacaj Mitropolije u odnosu na Ćićevac i Ģadzin Han. Kakve lažne vjernike? Ako nijesi srbiočetnik i ne negiras genocid onda nijesi ni vidjen za vjernika SpC? Bolesno u najmanju ruku… poslije tri recenice odmah se fatate u nacionalisticke zamke negiranja prava Crnoj Gori na drzavnu osobenosti i negiranj prava da neko ko se izjasnjava kao Crnogorac postoji i vjeruje zajedno sa Srbinom u istu crkvu… tako su izgubljeni srbi muslimani tako ce biti izgubljena i CG jer si vodje veljeserbstva Raković,. Antić i ostala seljadija nedorasli zadatku koga se hvataju

     1
     4
     1. tako stoje stvari komentariše

      Ti mjesto činjenica iznosiš svoj politički stav i svoju projekciju stvarnosti, koja apsolutno nema nikakve veze sa činjenicama. Jasno i nedvosmisleno pokaza i dokaza svojim komentarom, da sam apsolutno bio u pravu ono štp sam prethodno napisao, potvrdio si to sam.
      Tvoj problem a i svih tvojih istomišljenika je u tome da pitanje crkve doživljavate i poistovjećujete sa pitanjem ” državne osobenosti” kako se ti izrazi, Crne Gore, što je potpuno pogrešno. Lijepo ti napisah da su Crkva i država odvojene. Razumijem ja da je vama komuncima i ateistima teško da shvatite, medjutim to su činjenice. Crkveni život, ustrojstvo Crkve i državnost su dva različita pojma…nevjerovatno da se ti koji se kritički pozivaš na srednjevjekovnu dogmu SPC-a koristiš argumentima srednjeg vjeka . Mnogo kontradiktornosti i nelogičnosti u tvojim stavovima. Državnost se ne stiče, niti gradi, na osnovu negacije duhovnosti naroda, pogrešan koncept, čak kontraproduktivan…urušićete sami tako državnost, ogaditi će te je ljudima, ako nastavite sa tom idiotskom argumentacijom.Toliko.

  2. mocni rendzer komentariše

   A kad je stvorena ovakva Spc ? Kakve veze ima sa CG kraljevinom.Spc je u ovoj formi prvi put nastala 1920. Nikada ranije nije imala upravu i eparhije na tolikoj teritoriji. U CG je nesporna pravoslavna komponenta koja se oslanjala na srpstvo i CG je bila Pijemont pravoslavnog ujedinjenja. Ali tada Bg nije rukovodio Cetinjem niti mitropolitima . A danasnje tupadzije iz Bg ne poštuju drzavu i narod CG ,zele na samo kao podanike. Nazalost,ali tako je. Jedinstvo u bogosluzenju,obicajima ,zajednickoj proslosti ali ne u nacionalizmu,negiranju CG i sl.cetnickim glupostima. Srbadija u CG još zivi u bajkama srednjeg viejka koje su smišljane u XXv

   2
   8
   1. ja lično komentariše

    Upravo tako. Ali vazda ce biti šajkača i CG kapa. Nije to isto ,tu se javlja tanana razlika koju velikosrbi ne umiju da shvate. Nikad Crnogorac Srbin nece nositi sajkacu i tu prestaje jedinstvo a nastaje bratski odnos. Ko to ne shvata ne razumije Crnu Goru i nije je dostojan!!!

    1
    6
    1. Autarijat komentariše

     Pravoslavmom srbocrnogorskom marodu treba ostaviti dozu autonomije i samosvijesti na teritoriji danasnje CG. Patrijarh je jedan ali je Mitropolit takodje bio vazda poseban i najvazniji od svih ostalih u crkvi. Vučić želi da od nezavisne CG pravi 26 region Srbije u rangu Ćićevca i Vladičinog Hana

     1
     6
   2. tako stoje stvari komentariše

    @ Moćni Rendžer

    Kakve veze ima SPC sa CG Kraljevinom ? Faktografski samo, mrzi me da ti objašnjavam… toliko neznanje i površnost iziskuje vrijeme a ja ga nemam.

    Petar Prvi Petrović Njegoš, potonji Sveti Petar Cetinjski, hirotonisan za mitropolita Crne Gore u Donjoj crkvi u Sremskim Karlovcima 13. oktobra 1784. godine.
    Danas, Patrijarh srpski (puna titula “arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski”) vrhovni je poglavar Srpske pravoslavne crkve.
    Prema tome jasna je veza !!!

    1. ja lično komentariše

     Pitanje je kakve veze ima sansnja Spsc sa Mitropolijom koja je spaila lucu pravoslavlka kad je Srbadija bila pod Otomacima 350 leta… pojma nemas o cemu pricas. Narodne lazibajke nivo dijete od 7 godina. Ko onaj lik ,ako nikesi ti osti što pise o nekakvim Orlovićima prije neki dan,od kojih potice pola CG. Kad mu objasnis da je nemoguce da su ti ljudi rod jer su potpuno razlicite hapolgrupe on kaze ma ko j.be nauku. Serbski rod je starijo od svega

     2
     3
     1. tako stoje stvari komentariše

      Ne razumiješ kakave veze ima sadašnja SPC sa Mitropolijom ? Pa, na osnovu onog što sam ti naveo, osoba sa IQ na nivou prosječne proljetne temperature, lako može da shvati.
      Da ti pojasnim….sama činjenica da je sv.Petar Cetinjski hirotonisan ( izabran ) za mitropolita u Sremskim Karlovicima, jasno govori da je mitropolija tada i u to vrijeme priznavala preimućstvo i jurizdikciju Karlovačke mitropolije, pokazivala je da je nedjeljivi dio jednog te istog organizma, prosto ko dan, pismenima piše lijepo.
      Takodje, jasno ti napisah da puna titula Patrijarha srpskog glasi ; “arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski”. Prema tome, veza je više nego jasna.

 8. Zdravko Stanišić komentariše

  Gdje se zagubila ona uspomena sa mora Željka Ivanović gdje šeta pored mora sa prijateljem kome kurčina mlati desno lijevo.

  22
  2
 9. MIKI komentariše

  Zeljko Ivanovic i njegove VIJESTI su nacisticko Gebelsovska propagandna jazbina.Na zalost, oni drze Becica i Abazovica na kratak konopac, tako da mozemo ocekivat i smjenu vlasti, zahvaljujuci ovoj dvojici poslusnika.Ali, jedno sigurno mozemo, a to je, da ignorisemo i bojkotujemo, sve ono sto dolazi iz te smrdljive jazbine.

  29
  2
 10. Rile komentariše

  Živkoviću gledaj sa Medom noćas u 8 emisiju reflektor na vijesti

  2
  46
 11. TREPCA komentariše

  SAMO TAKO DABOGDA OCI IZVADILI JEDNI DRUGIMA , SVI SMO ZABORAVILI SKIM IMAMO POSLA , ISTA BI BILO DA SMO IZGUBILI IZBORE …

  7
  5
 12. Marko komentariše

  Iz svakog slova im izbija mržnja!

  36
 13. MP komentariše

  POLAKO IVANOVICU NE ZURI DOCI CES I TI ITVOJI POSLOVI NA RED.

  15
  2
 14. MIKI komentariše

  Bas me interesuje, dali se oglasio Gojko Perovic, i stao u zastitu vladike Joanikija, ili ne smije da se zamjeri drugoj familiji.

  12
  1
 15. Crni Guja komentariše

  Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i državni sekretar Svete Stolice kardinal Bertone potpisali su 24. juna 2011. godine, u Vatikanu, Temeljni ugovor između Crne Gore i Svete Stolice. Nije Katolicka crkva u Crnoj Gori potpisala ugovor nego Sveta Stolica, dakle ne ni Vatikan i ne Papa vec drzavni sekretar Vatikana u ime Katolicke crkve.
  Pitam se samo posto je Montenegro prebitan kako to da nije Papa dosao u Podgoricu da to potpise no je Luksic morao do mrskoga Rima sve o trosku gradjana. Vladika Joanikije je stajao uz nas, svoj narod rame uz rame sa Mitropolitom… Mogu da ga napadaju koliko hoce ovaj narod ce stat uz njega, uvijek! Podrska za crkvu! Sloga bice poraz vragu!

  12
  1
 16. mocni rendzer komentariše

  Problem SpC je sto je njima patrijarh Vučko ludi a ne bilo ko drugi… previše je postala politicka crkva,bliska teskom nacionalizmu,četništvu,bahacenju i bogaćenju… nivac i bogastvo podijeliti sirotinji,sve pravoslavce ex Yu prihvatiti kao braću bez obzira kako sebe zovu… jedini put . Može li Srbin biti neko ko niie cetnik po vama Sns dfovci? Priznaje li Spc Crnu Goru i Crnigorca? Koji je glavni grad Koljenici? Braća vazda,sluge nikad!!!

  3
  9
 17. LOLO komentariše

  Vijesti su najveće medijsko SMEĆE. Do 30 avgusta sam i gledao TV vijesti a sad to smeće niti čitam niti gledam.

  10
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.