NKT: Danilović ugrožava postignute rezultate u borbi protiv koronavirusa

2

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović ugrožava postignute rezultate cijelog društva u borbi protiv koronavirusa, saopštilo je danas Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

Više desetina građana Podgorice šetalo je sinoć sa Danilovićem, koji je ranije najavio da će od nedjelje veče početi sa “protestnim šetnjama tišine”.

“Poslanik Goran Danilović grubo je prekršio važeće mjere za suzbijanje epidemije, i pogazio svoju javno datu riječ – da će “šetati u tišini i uz poštovanje pravila o distanci”. Time je jasno pokazao da su njegovi ciljevi sasvim drugačiji, i da direktno ugrožavaju ostvarene rezultate”, ističe se u saopštenju NKT.

Iz NKT su dodali da niko nema pravo da svojim postupanjem ugrožava dostignuti nivo zdravstvene sigurnosti građana.

NKT poziva nadležne državne organe da ocijene javne pozive i okupljanje u režiji Danilovića, jer kako tvrde, ugrožavaju zdravlje i živote građana i uslove za oživljavanje privrede.

“Zbog ovakvih pojava i postupanja, pozivamo institucije da onemoguće svaki dalji rizik po zdravlje i sigurnost građana. Svako organizovano kršenje mjera koje je propisala struka u bilo kojoj lokalnoj zajednici, bilo kojim povodom i ko god da je organizator, za posljedicu će imati da se u tom gradu uspostave ili vrate ranije restriktivne epidemiološke mjere. Interesi bilo kojeg pojedinca, bilo koje grupe ili bilo koje partije, ne mogu biti važniji od zdravlja građana i potrebe cijelog našeg društva da zajedno, odgovorno i odlučno pokrenemo ekonomsku obnovu u interesu svih građana”, zaključuje se u saopštenju NKT.

2 Comments
  1. Istina komentariše

    Хахахаха.. а прошетајте мало кроз воли, по државним фирмама, набијени по канцеларијама, које 10м² по особи??! А слободни грађани док шетају на отвореном, са одстојањем, пријетња за привреду?!?; И одакле вам то да није тихо шетао? Бука около?

  2. Slobo komentariše

    Voli, Laković, Franca, građevine svuda po Crnoj Gori, kancelarije državnih firmi, Vrela Ribnička, obilaženje radova na novim objektima sa DPS prvacima i pratnjom bez distance.. i tako redom. Kad odgovara DPS-u može sve i okupljanja i nepoštovanje socijalne distance, a kad ne odgovara onda ugrožavamo mukotrpno postignute rezultate u zaštiti zdravlja građana…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.