Njemačka traga za Aleksandrom Marsenićem: Beranac učestvovao u krvavoj tuči, djevojka poginula!

0

Njemačka policija traga za crnogorskim državljaninom Aleksandrom Marsenićem, starim oko 30 godina, iz Berana i za još pet osoba sa prostora bivše Jugoslavije zbog obračuna u Berlinu, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a.

Ilegalna partija pokera u Kafeu 63 u Berlinu krajem oktobra pretvorila se u krvavi obračun dvije bande sa prostora bivše Jugoslavije. Sukob u kojem su korišćeni noževi, sjekire, bejzbol palice, ali i vatreno oružje, odnio je jednu žrtvu, 23-godišnju djevojku porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Njemačka policija traga za Marsenićem i još petoricom osumnjičenih.

– Posle sukoba svi su se razbježali. Još nije jasno da li je u žrtvu neko pucao namjerno ili je ona slučajno stradala. Svjedoci su na licu mesta vidjeli automobil sa srpskim registarskim tablicama kojim su neki od učesnika u sukobu pobjegli, rekao je za medije predstavnik policije.

Policija i tužilaštvo pokrenuli su istragu o ovom ubistvu, ali zasad nema osumnjičenih jer su policajci naišli na zid ćutanja među ljudima sa prostora bivše Jugoslavije. Policija ne isključuje mogućnost da su osumnjičeni već pobjegli iz Njemačke u domovinu.

– Ljudi porijeklom sa Balkana uvijek imaju dobre veze u svojim domovinama, koje potegnu po potrebi. Potpuno je svejedno da li su iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske ili Albanije. To su često porodične bande i zatvorene grupe i nije im problem da „nestanu“ kada pobjegnu u zemlju porekla, rekao je neimenovani berlinski policajac za njemački nedeljnik Fokus.

Tamošnji mediji su objavili i studije Njemačkog instituta za bezbjednost i spoljnu politiku u kojoj je napisano da se grupe sa Balkana ne mogu razbiti uobičajenim policijskim metodama.

“Oni mogu da budu izuzetno nasilni jer su neki od njihovih članova učestvovali u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, prokomentarisao je izvor iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.