Nikšićki voz saobraćaće od ponedjeljka

Nikšićki voz saobraćaće od ponedjeljka

Do nedjelje veče biće završena sanacija nasipa kod putnog prelaza Zdrebaonik, pa će od ponedjeljka ponovo moći da se odvija redovan i bezbjedan željeznički saobraćaj na putnom pravcu Podgorica Nikšić, kazao je direktor Direkcije za željeznice Miroslav Kukavičić.

Kako je pojasnio, u razgovoru za Pobjedu, ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, u naredna dva dana biće završen potporni nasip koji bi trebalo da učvrsti postojeći koji je oštećen.

Kukavičić je naveo da je na osnovu jučerašnjeg uvida investitora, nadzornog organa i predstavnika Instituta za građevinarstvo kao konsultanta, konstatovano da je uzrok oštećenja trupa pruge nastao kao posljedica izvođenja radova pristupnog puta uz prugu i obilnih padavina tokom proteklih dana. Sanacione mjere su, kako je precizirao, predvidjele gradnju novog nasipa uz prugu dužine 70 metara sa ciljem da se saniraju postojeća oštećenja i spriječi pojava novih deformacija na nasipu pruge i propustu.

“Do sada je u izradu novog nasipa utrošeno cca 2.000 metara kubnih materijala. U naredna dva dana biće urađena dodatna četiri metra visine nasipa kako je to predviđeno sanacionim mjerama”, pojasnio je Kukavičić.

On je najavio da će stručna komisija naknadno utvrditi precizan uzrok oštećenja nasipa kod pružnog prelaza Zdrebaonik, kao i ko je odgovoran za to. Željeznički saobraćaj na realciji Podgorica Nikšić u prekidu je od srijede veče.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *