Nikšić: Policija kontrolisala poštovanje mjera

1

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić tokom prethodnih dana u kontinuitetu preduzimaju niz preventivnih mjera i radnji shodno odluci Vlade Crne Gore, a u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti izazvane pandemijom Covid- 19, gdje se preduzimaju brojne aktivnosti u saradnji sa inspekcijskim službama, Komunalnom policijom Nikšić i Operativnim timom formiranim od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz Uprave policije.

“Mjere i radnje se odnose na kontrolu poštovanja naredbi donijetih od strane Ministarstva zdravlja, kojom se u kontinuitetu vrši preventivno upozoravanje građana na nošenje zaštitnih maski, kontrola državnih i privatnih institucija i objekata, kontrola trgovinskih objekata, benzinskih stanica i drugih objekata obuhvaćenih naredbama Ministarstva zdravlja, a iste će se sprovoditi i tokom narednih dana”, poručuju u saopštenju.

S tim u vezi, navode iz Uprave policije, Centar bezbjednosti Nikšić je tokom predizbornih dana identifikovano više ugostiteljskih i stambenih objekata u kojima boravi veći broj lica i samim tim dolazi do kršenja navedenih mjera, organizovali su i sproveli akciju kontrole takvih objekata.

“U jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kočani policija je zatekla sedam lica. Oni su po nalogu osnovnog državnog tužioca u Nikšiću lišeni slobode i sprovedeni tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, ističu u saopštenju.

Dodaju, da je u još dva ugostiteljska objekta je zatečeno više lica, čime su prekršene navedene mjere koje se odnose na zabranu rada ugostiteljskih objekata. O tome je upoznat postupajući tužilac u Nikšiću koji će se nakon prikupljenih dodatnih obavještenja naknadno izjasniti okvalifikaciji krivičnog djela.

“Kontrolom restorana i bara hotela u ovom gradu, nijesu zatečena lica u objektu. Imajući u vidu video zapis koji je prethodnog dana objavljen u medijima o prisustvu većeg broja građana u tom objektu, policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužilaštvom sprovode mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne krivične ili prekršajne odgovornosti lica sa video snimka i vlasnika objekta”, dodaju u saopštenju.

Iz Uprave naglašavaju, da će predmetni objekat će u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama biti predmet dalje kontrole u smislu poštovanja navedenih mjera.

“U naselju Kličevo izvršena je kontrola jednog stambenog objekta gdje je u podrumskim prostorijama zatečeno sedam lica, koja su prekršila mjeru zabrane okupljanja lica koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. sa slučajem je upoznato tužilaštvo u Nikšiću, po čijem nalogu se prikupljaju dodatna obavještenja u cilju prikupljanja potrebnih podataka za podnošenje krivične prijave”, napominju.

Obzirom na video snimke koji kruže na društvenim mrežama, a tiču se okupljanja od strane političkih aktera uoči lokalnih izbora u Nikšiću, službenici policije su preduzeli akcije za ispitivanje ovih navoda.

“Imajući u vidu predizbornu kampanju u Nikšiću kao i objave na portalima i društvenim mrežama, koje se odnose na privatne posjete nosilaca lista političkih partija koje učestvuju na lokalnim izborima, policijski službenici su shodno zakonskim ovlašćenjima preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti a koje se odnose na kršenje mjera Ministarstva zdravlja”, ističu u saopštenju.

Apeluju na građane, političke predstavnike, da se pridržavaju propisanih mjera kako bi se spriječili disciplinski zbog kršenja istih.

“Ovim putem Centar bezbjednosti Nikšić i Operativni tim Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na sve građane, vlasnike ugosteljskih objekata i društveno političke subjekte u Nikšiću da se pridržavaju mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, te da će policijski službenici u skladu sa navedenim postupati zakonito i profesionalno u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore”, apeluju iz nikšićke policije.

Apeluju da u cilju sveobuhvatne zaštite svih građana neophodno je da damo svi zajednički doprinos kako bi uticali na smanjenje stope novoinficiranih na teritoriji Opštine Nikšić.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Naravno, tako i treba. Da vidimo ko će da šeta bez maske, ko će da dangubi po kafanama i organizuje žurke.

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.