Nikšić: Četiri osobe osumnjičene za zloupotrebu iz oblasti privrednog poslovanja

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić – Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala, su u toku maja i juna, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv privrednog poslovanja i pravnog saobraćaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijski službenici su, postupajući po operativnim informacijama u sklopu međunarodne akcije Jad-pirates 2, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi M.A. (43) i tom prilikom kod istog pronašli 43 komada parfema raznih brendova za koje isti nije posjedovao dokumentaciju.

„Protiv njega je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja, na način što se imenovani počev od 2003. godine, bez registracije ili odobrenja za obavljanje privredne djelatnosti, bavio preprodajom parfema raznih brendova na teritoriji Crne Gore, čime je na osnovu zatečenog stanja nastala šteta od 2585,00 eura“, istakli su iz policije.

Takođe, u nastavku aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.S.(32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način što je kao zaposleni u jednom privrednom društvu u Nikšiću koje se bavi priređivanjem igara na sreću, omogućio drugom licu da učestvuje u igrama na sreću bez preuzimanja novca od istog i na taj način mu, kako navode iz policije, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura na štetu tog privrednog društva.

„Takođe, policija je podnijela krivične prijave protiv dva lica N.K.(39) i R.K.(43) zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dovođenjem u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova-Područnu jedinicu za upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, u namjeri ovjeravanja neistinitog sadržaja“, zaključuju iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.