Nikola Rokvić stigao u Manastir Svetog Nektarija Eginskog: Pohvale i čestitke kolega

0
Pjevač Nikola Rokvić zaključio je 22. maja, svoje hodočašće stigavši u Manastir Svetog Nektarija Eginskog. Mjesec dana trebalo mu je da pješke ili trkom dođe iz Srbije do ovog svetog mjesta u Grčkoj, a koje se nalazi u gradu koji nosi ime Egina.

Poklonio se bosih nogu i uz svjetovnu pjesmu, te s puno emocija. Porodica ga je sačekala ogrnuta zastavom Srbije – brat Marko, majka Slavica, te supruga Bojana Barović sa djecom takođe nisu skrivali svoju sreću i ponos. Odmah su mu skočili u zagrljaj, a majka je priredila i posluženje – pogaču i rakiju.

Podsjetimo, po pristizanju u gradić Nikola je za medije istakao da ovog dana nijedan kilometar nije osjetio.

– Hvala Bogu, odlično sam. Nisam osjetio nijedan kilometar. Ovih dana, kada sam pješačio, obično su na 30 kilometru noge bile malo teže, ali danas ništa – rekao je Rokvić, pa dodao:

– Vanvremenski osjećaj. Ne znam. Baš je veoma emotivno, još ne mogu da se osvijestim. Bog vas blagoslovio poručio je pjevač. Kako je vrijeme odmicalo pjevač je i dalje bio pod utiskom podviga.

– Još sam pod velikim utiskom. Čudesan dan, ovo je posle rođenja djece i tih velikih stvari, jedan od najvećih dana u mom životu. Toliko ljubavi, radosti, milosti, Božijeg blagoslova koje sam video i najdivnije je to što mi je Gospod dozvolio da to prenesem na ljude – kazao je on za jedne medije, pa je potom otkrio šta je prvo pomislio pošto se našao ispred manastira.

Ni na društvenim mrežama nije manjkalo podrške za pevača, a mnoge javne ličnosti nisu skrivale ponos što poznaju takvog čoveka.

Anastasija Ražnatović je, tako, podijelila fotografiju uz koju je napisala „Bravo, duboki naklon“, dok je Aleksa Avramović podelio fotografiju i stavio nekoliko emotikona.

Nikolina koleginica Milica Todorović mu je poručila „Na zdravlje i spasenje, dragi Nikola“, dok je Jelisaveta Orašanin kratko poručila „Bravo“.

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, koja se pridružila humanitarnoj akciji i donirala novac Nikolinoj fondaciji „Porodica“, obratila mu se sledećim riječima:

– Bravo Nikola i Bojana i dječice mila što ste podnijeli ovaj podvig u ljubavi i milosti na spasenje svih porodica i ozdravljenje društva. Bog vas blagoslovio. Ovaj put za dječiju radost – napisala je Jelena Đoković.

Osim njih, bilo je i mnogih koji su ispod objave na stranici fondacije ostavljali komentare.

„Bog te blagoslovio“ poručila je pjevaču Slavica Ćukteraš, „Slava Bogu“ napisala je Sanja Đorđević.

– Tvoja plemenitost i požrtvovanost su neprocjenjivi. Pokazao si koliko ljubav prema Bogu može uz radost da ujedini i osnaži sve. Ti si primjer i uzor. Bog te blagoslovio i Sveti Nektarije – poručila je Nikoli glumica Danica Maksimović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.