Nije bilo rasprave u Budvi: Većina odbornika odbila dnevni red

0

Sjednica Skupštine opštine Budva na kojoj je trebalo da se raspravlja o zahtjevu Demokrata, Crnogorske i GP URA o poništenju protokola koji je predsjednik opštine Marko Carević sklopio sa turskom kompanijom „Mia investments“, trajala je samo nekoliko minuta.

Većina poslanika, njih 20, nije podržala dnevni red, na kome je bila samo ta tačka, pa je predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović zaključio zasijedanje.

Za predlog dnevnog reda glasalo je 13 odbornika, od kojih 12 iz stranaka koje su predložile raspravu. Protiv rasperave izjasnili su se odbornički klubovi DF-a i DPS-a.

Protokolom koji je Carević potpisao sa turskom kompanijom predviđeno je da opština odobri gradnju luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Demokrate, Crnogorska i Ura, koje sa Demokratskim frontom čine vladajuću koaliciju u Budvi, tražile su da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice, uz obrazloženje da je sporna vlasnička struktura kompanije „Mia investment”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.