Nevjerovatna pobjeda Partizana u Bolonji

0

Partizan je fantastično krenuo u odbrani, ali je u napadu imao prazan hod, nije uspevao da pronađe put do koša pa je skoro prvih 3 minuta na semaforu pisalo 0:0.

Nikola Janković na jednoj, odnosno Miloš Teodosić na drugoj strani, su razbili monotoniju, a onda su domaći igrali nešto bolje i stigli su do osjetnije prednosti kada je Teodosić riješio slobodno bacanje nakon tehničke greške trenera Trinkijerija.

Imali su domaći i plus devet na početku druge deonice nakon što je Marbl pogodio trojku, a sjajan u drugoj dionici je bio i Stefan Marković koji je pogodio čak dvije trojke u ovom delu igre.

Sa dvije trojke preko Birčevića i Voldena Partizan se vratio u igru, a onda je Miloš Teodosić uzeo stvar u svoje ruke i poenima odveo svoj tim i na ogromnih +13. Bilo je i maksimalnih +14, a onda je Volden uspio da izvadi situaciju svojim poenima, bio je daleko najraspoloženiji igrač crno-belih uz Stefana Birčevića.

Početkom drugog dela igre bilo je i +15 nakon poena Teodosića, strahovali smo da može da dođe i do onih +18, ali ni to nije Partizanu toliko bilo bitno, problem je mogao da nastane tek kada bi Virtus slavio sa nevjerovatno visokih +28 i više od toga.

Rašon Tomas je pokrenuo crno-bele. Pogodio je nekoliko važnih poena, a pred kraj četvrtine sa linije za slobodna bacanja Partizan stiže do -4. Nakon trojke Jaramaza i poena Veličkovića sa bacanja ekipa Andree Trinkijerija je stigla i do -2, ali je Dejvid Kurnu trojkom doneo domaćima +5 pred posljednju dionicu. Moramo napomenuti i doprinos mladog Trifunovića koji je vezao dvije trojke u povratku Partizana na podnošljiv zaostatak.

U posljednjoj deonici jako tvrdo, Virtus je bio u konstantnoj prednosti, ali je Partizan ponovo imao svoje nalete. Nakon poena Torija Voldena bilo je 75:72, prišao je Partizan i na -2, ali je Teodosić bio taj koji je vodio Virtus ka pobjedi. Ipak, nakon trojke Korija Voldena Partizan uspijeva da uđe u posljednja dva minuta sa minusom od 1 poena.

Uspeo je Rade Zagorac da se pojavi na kraju utakmice i da otme loptu nakon fantastične Voldenove odbrane, položio je za prednost Partizana. Nakon pronašaja Teodosića uhvaćena lopta za Partizan i Voldenov poen sa bacanja za pobjedu!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.