Nesvakidašnja akcija policije na Koniku: Čekali snajperistu, a pohapsili djecu sa laserima

Nesvakidašnja akcija policije na Koniku: Čekali snajperistu, a pohapsili djecu sa laserima

Najobičnija dječija igra laserima, na Koniku, prije dvije večeri, četvoricu mladića (imena i prezimena poznata redakciji), od koji neki nijesu ni punoljetni, umalo nije skupo koštala, jer su svi uhapšeni i bili po nekoliko sati u policijskom pritvoru. Sve njih je policija uhapsila, nakon dojave nekog od mještana iz naselja, koji je primijetio da se noćima, na pojedinim kućama, u kasnim večernjim časovima, na prozorima, pojavljuje crvena tačkica, nalik tragu od snajpera. Odmah je alarmirana policija, koja je izašla na lice mjesta, napravila zasjedu, čekajući, kako su sumnjali, da uhapse profesionalnog snajperistu. Četvorica drugova, koji su se noćima prije toga igrala laserima, šarajući crvenim signalom po obližnjim kućama, ni kriva ni dužna, upali su u policijsku klopku i svi su privedeni. Nakon saslušanja, u policiji im je rečeno da ne smiju više da koriste lasere.
Kako saznajemo, oni su nekoliko sati zadržani u policijskom pritvoru, a neki su pušteni tek kad su im roditelji došli u stanicu i dali izjavu.
Roditelj jednog od dječaka koji je kontaktirao našu redakciju ispričao je da je u šoku zbog svega što se desilo.
“Moj sin, kao i njegovi drugovi su uzorna djeca i odlični đaci, neki će uskoro proslaviti punoljetstvo, a svi su privedeni u policiju zbog običnih lasera, sa kojima su se noćima igrali. Bili su par sati u policiji, korektno su se prema njima odnijeli, ali od šoka još uvijek ne možemo da se oporavimo, ispričao je naš sagovornik.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *