Nešić: Srpski narod je ovdje autohton, narod koji je spreman da brani svoje interese i ciljeve

0

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić rekao je za RT Balkan da je Svesrpski sabor prilika da se pošalje poruka da su Srbi jedinstven narod, spreman da brani svoje interese ali i garant mira na Balkanu.

„Prije svega ovo je prilika da se pošalje jedinstvena poruka da su Srbi jedinstven narod, da su Srbi spremni da brane svoje nacionalne interese, ali isto tako da su Srbi garant mira i stabilnosti i u Srbiji i u regionu, Balkanu, a na kraju krajeva i u Evropi“, rekao je Nešić.

On je naglasio da isto tako „Srbi imaju pravo da ostvaruju svoje nacionalne interese, imaju pravo da žive svoje snove, imaju pravo da se njihov glas čuje i imaju pravo da kažu šta je to što žele i kako vide region u budućnosti“.

Nešić je naveo da sa sabora očekuje pomirljivu poruku, poruku mira i stabilnosti.

„Ali isto tako želim jasno i glasno da kažem: srpski narod je ovdje autohton narod, narod koji je spreman da brani svoje interese, svoje ciljeve i svi smo jedan narod – bosanski Srbi, crnogorski Srbi, srpski Srbi. Postoje samo Srbi bez obzira da li žive u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Srbiji ili bilo gdje u regionu“, poručio je Nešić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.