Neofašizam: Tabla sa imenom Ulice Popa Vasa Vukotića bačena u dvorište crkve

0

Tabla sa imenom Ulice Popa Vasa Vukotića u Starom Baru nije preživjela ni 24 sata, jer su je za sada nepoznati vandali iščupali zajedno sa stubom na koji je juče postavljena, i tako je pod okriljem noći bacili u dvorište crkve Svetog Nikole, koja se nalazi u neposrednoj blizini te ulice.

Ovim su strasti u Baru, koji je doskora važio za grad istinskog međuetničkog sklada, dodatno podgrijane.

Slučaj je prijavljen policiji koja je jutros izvršila uviđaj.

U uličici koja je odlukom nadležne opštinske komisije, proisteklom iz nagodbe opozicije i vlasti u Skupštini opštine Bar, svojevremeno dobila ime znamenitog sveštenika Vasilija Vukotića, paroha barskog, žive isključivo muslimani.

Kako je „Barskom portalu“ rečeno, ovome je prethodilo dobacivanje osobe muslimanske vjeroispovijesti u ulici popa Vasa Vukotića pravoslavnom svešteniku, koja je je negodovala – Što će i kakav je to natpis ulice popa Vasa Vukotića u ulici u kojoj žive muslimani.

Ko god da je počinilac ovog gnusnog nedjela, indikativno je da se sve događa u trenutku kada je u javnosti još jednom lansiran zahtjev velikoalbanskih protagonista za rušenjem crkve Svete Trojice sa vrha Rumije, i kada je na trenutak bio zabranjen ulazak istaknutim srpskim intelektualcima u Crnu Goru.

U pitanju je, nesumnjivo, neofašistički hir, bilo pojedinca ili organizovane grupe ljudi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.