Nemanja Ristić za Borbu: Sinđelić je nestao, nakon što je priznao da je lagao, odgovorni za to su Katnić i ANB!

1

Jedan od optuženih u aferi “državni udar” Nemanja Ristić poručio je da njega i Srbiju, čiji je državljanin, ne obavezuju privatne presude mafije iz Crne Gore i specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Tvrdi i da je svjedok saradnik Saša Sinđelić, nakon emisije u kojoj je priznao da je lagao na sudu u Podgorici nestao i da zato odgovornost snose Katnić i ANB Crne Gore.

Kazao je da, nema namjeru da leži zatvorsku kaznu, ako ga osude, i predložio je Katniću da on umjesto njega odrobija to što je njemu namijenio.

“Privatne presude Milivoja Katnića, kelnera Bebe Popovića i američkog vojnog atešea Majka Tarquinta, koji je glavni švercer narkotika na Kosovu, nemaju nikakvu težinu. U međuvremenu, nijesam sjedio skrštenih ruku, pa sam nabavio dosta kompromitujućeg materijala o onima koji su montirali ovu lažnu aferu, kazao je Ristić u razgovoru za naš portal.

U montiranje slučaja uključen vojni ataše SAD-a

Podsjeća da je protiv Milivoja Katnića podnio krivičnu prijavu krajem 2016. godine Višem tužilaštvu Crne Gore i da još uvijek nije dobio nikakav odgovor.

“Nikoga od optuženih ne poznajem, prvi put sam ih vidio na televiziji kad je počelo suđenje. Nikada ni sa kim od njih nijesam komunicirao. Niko od njih me nije ni pomenuo, osim Miloša Jovanovića, koji je i potvrdio da mi je Saša Sinđelić nije dao nikakav novac. Takođe, sudija u tom postupku Suzana Mugoša je odbila predloge mog advokata da se saslušaju određene osobe iz spisa predmeta koje je BIA u početku poslala, a koji su ustvari krunski svjedoci da se radi o unaprijed smišljenoj dječijoj prevari u režiji ANB, CIA, NATO-a, odnosno, američkog vojnog atašea u Podgorici Majka Tarquinta, koji je i glavni igrač za transport heroina sa Kosova za Evropu, navodi Ristić.

Posjeduje kompromitujući materijal protiv ljudi iz vlasti Crne Gore

Svi svjedoci koje je sud odbio, kako kaže, dali su izjave kod notara, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, da nemam nikakave veze sa ovom Katnićevom lakrdijom.

„Zakonski gledano, na bilo kakvu presudu postoji žalba i ponovno suđenje po više osnova. Iako me osude, prvo to ne znači ništa, meni bi morali da sude u Srbiji ponovo, po našem zakonu. Pa predlažem Katniću da on leži umjesto mene, jer mene neće gledati u zatvoru. Da im poručim da sam pribavio dosta kompromitujućeg materijala koji će uskoro ugledati svjetlost dana, pa će javnost da vidi s kim ima posla, naglašava on.

Tvrdi i da u Srbiji treba otvoriti istragu o nestanku Saše Sinđelića, koji kao da je u zemlju propao.

„Poslije gostovanja u emisiji kod Milomira Marića, svjedoku saradniku, Saši Sinđeliću, koji je tada ispričao da je lagao na sudu u Podgovori, gubi se svaki trag. Treba u Srbiji otvoriti istragu, ispitati da li je on otet, da li je u bjekstvu ili je možda ubijen. Logično je da nalogodavac može biti Milivoje Katnić i ANB, tvrdi Ristić.

Dodaje da je imao uvid i u spise zlodjela Milivoja Katnića u Cavtatu i da se dokumentacija nalazi, deponovana, kod više advokata.

„Ponavljam da u Crnoj Gori nisam bio minimum 6 godina, a optužnica je naučna fantastika, uglavnom sklapana pomoću Fejsbuka, telefonskih razgovora i rekla kazala priče. Sva saznanja o montiranom slucaju predao sam FSB-u Rusije, jer sam osnovano sumnjao da se sve radi smišljeno protiv njih, i da bi se dobili izbori u Crnoj Gori, o čemu sam dobio pisane potvrde njihovih načelnika o vjerodostojnosti mojih informacija, dodaje Ristić.

Navodi i da niko nije nikad ispitao ulogu kompanije Telenor u cijeloj priči, iako se ona nalazi u istražnim spisima, sa brojevima registrovanim u Omladinskih Brigada 90 (Airport City) Telenor Company, a koje je Sinđelić stalno pozivao.

1 Comment
  1. Nina komentariše

    Katnica u zatvor, jedina je pravda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.