Nema osnova za gonjenje Gojka Raičevića

0

“Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je rješenjem odbacio krivičnu prijavu protiv lica G.R. , jer je ocjenom spisa predmeta našao da nema osnova za krivično gonjenje”, navodi se u odgovoru.

Sektor kriminalističke policije u julu je podnio krivičnu prijavu protiv Raičevića zbog sumnje da je nanio 59.503 eura štete budžetu Crne Gore.

“G.R. je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je kao osnivač, ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju „IN4S“ iz Podgorice, izbjegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu koji su od uticaja na utvrđivanje obaveza”, saopštili su tada iz policije.

Raičević, kako su ranije saopštili iz Uprave policije, u mjesečnoj PDV prijavi za septembar – a kasnije i u završnom računu za 2018. godinu – nije prikazao iznos od 240.000 eura a koji je prihodovao po osnovu pružanja reklamnih usluga pravnom licu „M-tel“ d.o.o iz Podgorice a koji iznos predstavlja osnov za obračun poreza na dobit NVU „IN4S“.

“Shodno zakonu, svaka kompanija mora da prijavi sve prihode i da, na osnovu toga, plati poreze, što G. R. nije učinio. G. R. je ovim krivičnim djelo, sumnja se, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 41.652 eura po osnovu neplaćenog PDV-a za septembar i poreza na dobit za 2018. godinu u iznosu od 17.851 euro”, kazali su tada iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.