Nekoliko zemljotresa u Hrvatskoj

0

U toku prethodne noći, na teritoriji u centralne  Hrvatske registrovana  je serija potresa, među kojima, najjači je bio onaj koji je pogodio Petrinju i okolinu, ali se osjetio i u Zagrebu.

” Zabilježena  su dva umjerena potresa s epicentrom kod Petrinje. Prvi jači potres magnitude 3.7 prema Rihteru dogodio se u četiri sata i 55 minuta. Drugi slabiji  magnitude 3.3 prema Rihteru dogodio se u pet sati i 19 minuta”, poručuju iz Seizmološke službe Hrvatske.

EMSC je ranije javio da je jačina, najsnažnijeg zemljotresa  iznosila 3,4  Rihtera s epicentrom u blizini mjesta Strašnik.

Ista organizacija, je izvjestila i o umjerenom potresu magnitude 2,7 po Rihteru kod Karlovca, 17 kilometara sjeveroistočno od centra grada.

Prvi u nizu od pet potresa registrovan je oko tri sata i 45 minuta na EMSC-u, nakon čega je uslijedio slabiji potres kod Petrinje, ispraćen sa  tri naknada podrhtavanja.

Potresi jačine 1,4 i 1,9 Rihtera zabilježeni su kod Pokupskog, 3,4 pogodio je Petrinju, 2,7 bio je kod Glinskih poljana, dok je potres magnitude 1 po Rihteru registrovan u okolini Zagreba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.