Nedović pred gostovanje u Sloveniji: Najbolja moguća provjera

0

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović govorio je o očekivanjima pred pripremnu utakmicu protiv Slovenije u srijedu uveče u dvorani „Stožice“, u Ljubljani. Organizator igre je istakao da se raduje igranju pred punim tribinama.

Dežela će biti prva „javna“ provjera za „orlove“ tokom priprema za kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo i Evrobasket.

Čuo sam da je hala rasprodata, da je potražnja velika, tako da očekujem i nadam se sjajnoj atmosferi. Navikli smo poslije par godina da Slovenci prave sjajnu atmosferu i da je veliki ‘hajp’ oko ove njihove ekipe, tako da biće to jedna dobra provjera, možda najjača moguća u ovom trenutku. Mi imamo u planu da napredujemo iz utakmice u utakmicu, tako da želimo da korigujemo neke greške koje smo imali protiv Crne Gore i najbitnije je da budemo svi zdravi. Jedva čekamo tu utakmicu, uželeli smo se igranja pred publikom“, objasnio je Nedović.

On se osvrnuo i na fazu priprema koju su košarkaši Srbije obavili u Staroj Pazovi.

U Staroj Pazovi je bilo sjajno, mislim da nam je svima to malo i nedostajalo jer smo imali sjajne uslove i što se tiče boravka, ishrane, oporavka, treninga, sve je bilo na vrhunskom nivou. Možda i najbolje ikada, što se mene tiče u reprezentaciji. Tih prvih 10 dana je bilo uživanje. Poslije toga smo bili par dana u Beogradu. Dobro se radi, velika je energija na treninzima. Momci su zaista gladni i kao što sam rekao mislim da je bilo dovoljno ovog ‘pripremnog’ dijela i da su svi spremni za utakmice koje slijede“.

Srpski tim nakon duela sa Slovenijom putuje u Hamburg, gdje igra pripremni turnir, a zatim slijede utakmice protiv Grčke u Beogradu i Turske u Istanbulu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Evrobasket je na programu od 1. do 18. septembra.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.