Nastavljeno suđenje grupi Radovana Mujovića: Dovode se u vezu sa Kavčanima

0

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djela gdje je prvooptuženi Radovan Mujović. Ova grupa dovodi se u vezu sa kavačkim klanom. Tako je u iskazu, koji je sud pročitao, optuženi Jovan Mirković kazao da je svjedok Pista Bajram lažno optužio druge kako bi izbjegao da vrati novčane dugove i bio pod zaštitom države jer je prevario mnoge ljude.

Mirkoviću se sudi u osustvu, zbog čega je sudija Igor Đuričković pročitao njegov iskaz koji je dao pred tužiocem u Beogradu.

Između ostalog, Mirković je naveo da nikad nije poslovao sa Pistom Bajramom i da mu je posuđivao novac  kako bi ga spasio dugova koje je napravio i dok je u zatvoru bio.

Mirković tvrdi da je u više navrata Pisti pozajmljivao novac i da se to dogodilo i dok je bio i u Budvi. Istakao je da ga je Pista Bajram kontaktirao i iz zatvora i da je on odlučio da za njega vrati dugove koje je tamo napravio kako bi ga spasio neprijatnih situacija u zatvoru.

Jednom me je zvao nepoznat broj iz zatvora, ja sam se javio i rečeno mi je da me zove na inicijativu Piste Bajrama. Rečeno mi je da Pista duguje 15.000 eura i da će doći neko po te pare. Ja sam zatražio da čujem Pistu i da se upali spikerfon. Rekao sam da me više ne zovu i da neću više da vraćam njegove dugove- navodi se između ostalog u iskazu optuženog Markovića.

Zatim, kako navodi, nakon nekog vremena ga je Pista opet kontaktirao i on mu je tada rekao da je u medije pročitao njegov iskaz i je li moguće da je tako nešto naveo.

Kad sam mu poslao link on je prekinuo razgovor i rekao da ćemo se čuti –  dodao je Mirković.

Mirković tvrdi da je, svjedok saradnik u ovom predmetu, Pista Bajram sve slagao kako bi izbjegao da vrati dugove i kako bi bio po zaštitom države, da ne može i da nema onda ko da ga „juri“. Mirković je tužiocu u Beogradu detaljno ukazao na nelogičnosti iskaza Piste Bajrama.

Zatim se nakon čitanja ovog iskaza javio optuženi Goran Rakočević i sudu ukazao da ga čudi što je tužilac u Beogradu ispitivao o nekim „glupim“ i „nebitnim stvarima“, a nije pitao o najvažnijem.

– Spominje se pripremanje ubistva novinarke Olivere Lakić, zašto tužilac o tome nije pitao, nego o nebitnim stvarima – istakao je on.

Sudija Đuričković je dodao da to nije dio ovog predmeta. Na to je reagovao i optuženi Rakočević i Filip Bešović dodajući da se to spominje u ovoj optužnici i da smatraju da je bilo važno razjasniti okolnosti i povodom toga.

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Ivan Tekilerović,  Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić, Aleksandar Tomačević i Nemanja Zurovac.

Navodi istrage:

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.