Nastavljaju se podmetačine DPS kadrova: Ko iz PES-a sprema kadar bivšeg režima da preuzme katastar?

0

Kao najozbiljniji kandidat za čelnu poziciju Uprave za katastar figurira Vlado Raković, nezvanično saznaje BORBA.

Raković se za vrijeme DPS-ovog režima nalazio na čelu danilovgradskog katastra i bio je „desna ruka“ bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića protiv kojeg SDT vodi postupak za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra.

Mjesto direktora Uprave za katastar je upražnjeno već mjesec dana, a kako nezvanično saznajemo, unutar PES se već vrši lobiranje za Rakovićevo imenovanje.

On ne bi bio prvi kadar DPS-a koji se preko transfera u PES domogao direktorske funkcije po dubini. Tokom prethodna tri mjeseca na sličan način je zbrinuto na sijaset kadrova koji su za vrijeme DPS-ovog režima takođe obnašali odgovorne javne funkcije.

Očito je veliki je broj ljudi iz DPS-ovog sistema, u želji da se vrati na funkcije, shvatio da im je najkraći put ka ostvarenju tih nauma „hvatanje“ konekcija unutar Pokreta Evrope sad.

Međutim, Vlada bi morala da vodi računa o tome koga postavlja za rukovodoica katastra, jer je taj organ predstavljao leglo korupcije naročito za vrijeme dok su njime upravljali DPS-SD kadrovi.  Imenovanjem Rakovića, Vlada se izlaže riziku da se i on iskaže u istom svijetlu kao njegov mentor Dragan Kovačević.

Podsjetimo, optužnicom SDT-a Kovačević i pripadnici njegove grupe se terete za zloupotrebu službenog položaja, iznudu, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.