Namjestili Igora Lukšića i vrh policije: Ekipa iz DAN-a sa klanom iz Granda učestvovala u podmetanju afere “Listing”!

Namjestili Igora Lukšića i vrh policije: Ekipa iz DAN-a sa klanom iz Granda učestvovala u podmetanju afere “Listing”!

Afera “Listing”, koja je uzburkala javnost u decembru 2011. godine, je montirana za obračun sa tadašnjim vrhom policije i nekadašnjim premijerom Igorom Lukšićem, a u prevari je učestvovao i jedan urednik u DAN-u, otkriva Borba.
Tada je objavljen montirani listing Darka Šarića, u kome je pisalo da je optuženi za šverc tona kokaina 2008. imao komunikaciju sa tadašnjim premijerom Igorom Lukšićem i bivšim ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom.
Čitav montirani slučaj je rezultirao smjenama u policiji, što je i bio cilj ekipe iz Granda koji su podmetnuli i preko DAN-a plasirali izmišljeni listing.

Riječ je o klasičnoj montaži, radi obračuna sa političkim neistomišljenicima unutar DPS-a, dok je novina DAN, odnosno, pojedinci iz te novine, poslužili kao oruđe u tom obračunu. Tokom istrage je utvrđeno da je netačna informacija da je redakcija tog lista, navodno, iz pošte u Plužinama, dobila taj telefonski listing, već je frizirani dokument predat lično ljudima iz DAN-a na ruke, а о svemu je, kako saznajemo, bio upoznat Mladen Milutinović, suvlasnik pomenute novine.

Kako saznajemo, ovaj predmet je nedavno, nakon promjena u policiji, ponovo otvoren.

Jasno je da je dio službe učestvovao u montaži ove afere, a sve je za cilj tada imalo povlačenje sa mjesta direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *