“Najveća hibridna prijetnja iz Srbije u Crnoj Gori je upravo Aleksandar Vulin”

2

Najveća hibridna prijetnja iz Srbije u Crnoj Gori je upravo Aleksandar Vulin u sprezi sa tabloidima koji šire njegove prijetnje i neistine, poručuje Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Pešić navodi da Vulin na svako pitanje, koje je postavio, odlično zna odgovor, ali evo, kako poručuje podsjećanja, da još jednom utvrdi gradivo:

-“Srbi, kao ni jedan drugi narod u Crnoj Gori, nijesu prijetnja državi. Naprotiv, broj građana koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi za 30 godina u Crnoj Gori je porastao sa 9 odsto na 28,7%. Ovo bi čak i Vulinu mogao da bude najbolji  pokazatelj o njihovoj ugroženosti. Pitanje za Aleksandra Vulina: koji to “ugroženi narod” brojčano raste i zašto broj građana Srbije koji se izjašnjavaju kao Crnogorci rapidno opada, od 1981. do 2011. za preko 100.000? Da ovo možda ne govori o asimilaciji i ugroženosti Crnogoraca u Srbiji?

– Zbog podignuta tri prsta niko nije batinan, i Aleksandar Vulin to odlično zna, kao i svi srpski tabloidi koji su pet minuta nakon incidenta “znali” kako se žrtva nacionalno izjašnjava. Mada, vjerujem da momku iz Danilovgrada godi da  jedan važan forum kakav je Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije usred tolikog posla u rješavanju kosovskog problema ima vremena i da se bavi njegovim slučajem. Malo je izgleda bila jedna Sara Vidak. Ako nijeste zaboravili ko je to, studentkinja kojoj se trebalo suditi u Kotoru zbog napada na sudiju. Nije joj se sudilo  zbog političke i medijske galame čak i sa najviših državnih adresa da je pravno napadnuta kao Srpkinja. Pa je slučaj ustupljen pravosudju Srbije. A, onda je vaše pravosudje osudilo za to djelo. Opet, valjda zato što je Srpkinja”, poručuje Pešić.

Pešić ima pitanje za Aleksandra Vulina: da li stoji iza zvaničnog prijedloga svog kolege Ivice Dačića da se oduzmu pasoši svim Crnogorcima u Srbiji koji ne podržavaju ovakvu državnu politiku Srbije?

“Trobojka u Crnoj Gori nije uvrjedljiva, već je istorijski simbol koji je zaštićen zakonom. Vrijeđaju je oni koji je iscrtavaju po štalama, trafo stanicama, ovcama, tarabama i ostalim neprimjerenim mjestima. Još nije nađen mehanizam da se spriječe psi i mačke lutalice, kao i ostale životinje, da uriniraju po štalama, trafo stanicama, tarabama i uličnim zidovima, a ako Vulin i za to ima neko rješenje, voljni smo da ga čujemo. Pitanje za Aleksandra Vulina: da li su uhapšeni i kažnjeni huligani koji su dva puta pokušali, a jednom i zapalili zvaničnu zastavu države Crne Gore i pirotehničkim sredstvima napali Ambasadu Crne Gore u Knez Mihajlovoj ulici?”, kazao je predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Pešić tvrdi da se o Srbima u Crnoj Gori brine država Crna Gora.

“Kao i o svim drugim građanima bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko i bilo kakvo drugo opredjeljenje. Pitanje za Aleksandra Vulina: na koji način se država Srbija brine o građanima crnogorske nacionalnosti?

– Mitropolija crnogorsko-primorska i mitropolit Amfilohije, kao sastavni dio SPC u Crnoj Gori su, valjda i za Aleksandra Vulina, legitimni predstavnici te vjerske organizacije u Crnoj Gori. Ukoliko postoji neki problem na relaciji Sinod – Mitropolija, a Aleksandar Vulin za to zna, to nije pitanje kojim će se baviti državni organi Crne Gore, već će morati da ga riješi vjerska organizacija unutar svojih ingerencija”.

Pešić je Vulina pitao i koliki je godišnji priliv SPC od samo jednog vjerskog objekta u Crnoj Gori, npr. manastira Ostrog.

“Kao ministar vojni sa petnaestodnevnim odsluženim vojnim rokom, od čega je jedan vikend proveo u Porto Montenegru  u Tivtu, Vulin bi valjda trebalo da zna i šta je hibridna prijetnja i kako se sprovodi. On sam je najbolji primjer za to”, zaključuje Pešić.

2 Comments
  1. Vladimir komentariše

    Hahhahaha,presmijesno

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.