Najpoznatiji hrvatski imunolog: Koronavirus je zarazan, ali ne opasan, za isto vrijeme umrlo više od 50 puta ljudi od malarije nego od ovog virusa!

0

Hrvatski imunolog i jedan od najpoznatijih zviždača koji se borio za opstanak Imunološkog zavoda, Srećko Sladoljev, komentarisao je za Dnevno.hr histeriju oko epidemije koronavirusa nazvavši je neozbiljnom i velikom sramotom cjelokupnog svjetskog zdravstvenog sistema.

„U koronavirusu nema ničeg novog što čovječanstvo već nije iskusilo. Riječ je o najobičnijem „influenca-like“ virusu ili virusu sličnom gripi koji nas je u zadnjih 70-ak godina pogodio više od 200 puta. To dokazuje i minimalan broj oboljelih koji bi se, da nije medijski senzacionalno naduvane panike, uklopio u broj oboljelih od sezonske gripe i ne bismo ga ni primijetili“, pojašnjava Sladoljev, dodavši da je riječ o debaklu Svjetske zdravstvene organizacije, koji im se nije dogodio prvi put.

„Ne bojim se zaraze, bojim se policijskog sata, zatvaranja granica, nestašica hrane u trgovinama, blokade škola i vrtića, a sam koronavuirus, koji je izuzetno zarazan, uopšte nije opasan“, navodi Sladoljev, dodavši da se ovakve zaraze događaju svake godine i da se imunološki zdrav sistem efikasno može od njega obraniti zahvaljujući staničnoj individualnoj obrani.

Sladoljev pritom primjećuje jednu čudnu nelogičnost, a to je činjenica da već postoji test na koronavirus, odnosno da je najprije izmišljena dijagnostika pa onda po njoj nazvan virus.

„Scenario je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” su pogriješili kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za koronavirus“, pojašnjava Sladoljev, dodavši da bi se, da nije dijagnostike, radilo o atipičnoj gripi. A ovako je, kaže, dobila ime i nastala je panika.

Napominje da je izraziti protivnik vakcinacije za koju, kaže, da neće imati učinak ni na koronavirus. Konačno, podsjeća da je u razdoblju u kojem je “od korone” umrlo hiljada ljudi, od malarije umrlo 50 puta više!

(Dnevnik.hr)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.