Najava serijala BORBE: Šta se sve krije iza ubistva Pavla Bulatovića?

0

Pavle Bulatović (1948-2000) bio je jugoslovensk i srpski političar, koji je obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova Crne Gore (1990 — 1992), zatim saveznog ministra unutrašnjih poslova (1992 — 1993) i ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije (1993 — 2000).

Ubijen je u atentatu u restoranu Fudbalskog kluba Rad u Beogradu, 7. februara 2000. godine. Ova likvidacija bila je posebno u jeku skandala tih postratnih godina a nakon čega, samo par godina nakon toga, dolazi do razdvajanja zajedničke države Srbije i Crne Gore.

Mnogi govore da je ključ njegovog ubistva upravo u političkom sukobu Bulatovića i tadašnjeg glavnog čovjeka države Mila Đukanovića. Kroz političke kuloare se govorilo da je Bulatović likvidiran jer je sa pozicije saveznog ministra odbrane htio da iskoristi jugoslovensku mornaricu kako bi spriječio šverc cigareta koji se gliserima odvijao od Italije do Crne Gore a što je, takoreći, važilo za glavni državni posao Crne Gore.

Emisija ADRIA televizije Kontroverza iz par navrata se bavila ovim slučajem sa itekako interesantnim sagovornicima koji su govorili o ovom političkom atentatu na jednog ministra i šta sve otkrivanje ko stoji iza njegove likvidacije suštinski može da otkrije.

Bulatovićevo prethodnih dana figurira u javnosti kao ime koje potencijalno može dobiti ulicu u Podgorici a čemu se protive pojedine NVO organizacije koje tvrde da on ni po koju cijenu ne može dobiti ulicu jer je učestvovao u deportaciji Bošnjaka 90-ih godina. Međutim, te NVO organizacije ne uzimaju u kontekst kompletnu ratnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji, a čije je Crna Gora bila savezna država, i zvaničnog zahjeva za deoprtaciju dijela te teritorije, a čime će se naš portal baviti narednih dana u novom serijalu.

Serijal će biti objavljivan svakodnevno u osam nastavaka. Drugi se čitaju, BORBI se vjeruje!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.