Nagelsman sve bliži preuzimanju Bajerna iz Minhena?

0

Julijan Nagelsman novi je trener i dalje aktuelnog šampiona Evrope Bajerna, tvrdi dobro obaviješteni novinar Kristijan Falk.

Dva kluba zvanično se još nisu oglasila po pitanju ovog transfera, međutim pomenuti novinar Bilda tvrdi da je dogovor mladog stručnjaka i Bajerna postignut, da je preostalo samo da se riješe detalji na relaciji Bajern – RB Lajpcig. Nagelsman nema izlaznu klauzulu u ugovoru i Bikovi su to pokušali da iskoriste kako bi odvratili Bavarce. Postavili su kao odštetni zahtjev vrtoglavu cifru od 30.000.000 evra, no čelnike giganta iz Minhena ni to nije spriječilo da krenu u akciju. Dogovor sa jednim od najtalentovanijih trenera današnjice lako je pao, pa sada ostaje samo da se “nađu” dva kluba.

Navodno, Bajern nudi 20.000.000, dok Lajpcig insistira na 30.000.000. Oglasio se po ovom pitanju poslovično oprezni Kiker koji tvrdi da će dogovor pasti na 25.000.000.

-Dogovor dvije strane može se očekivati uoči polufinala DFB kupa u petak u Lajpcigu, kada će ovaj tim ugostiti Verder iz Bremena. Nagelsman je uvijek isticao da će prevremeni odlazak razmotriti samo u slučaju da se klub složi. Očito, Lajpcig je odlučio da mu izađe u susret, što samo potvrđuje da preostali neugovoreni detalji ne mogu da pokvare posao- piše Kiker.

Sa sportske tačke gledišta odlazak Julijana Nagelsmana koji je Red Bulovo čedo razvio u vrhunski tim evropskog kalibra ogroman je gubitak. Međutim pomenuti novac koji će se sliti u kasu Bikova nije mala stvar u doba velike krize. Jer poznato je da Njemci ne troše ono što nisu zaradili. Sa novcem od obeštećenja za trenera nema sumnje da će Lajpcig uspeti da sačuva kostur tima i da će odlazak Dajoa Upamekana (takođe u Bajern) biti poslednji za ovu godinu.

Podsjetimo, Red Bul je Nagelsmana platio Hofenhajmu 5.000.000 evra.

Otkako se pojavila prva informacija da će Julijan Nagelsman zamijeniti odlazećeg Hansija Flika na klupi njemačkog prvaka spekuliše se i o novom šefu struke Lajpciga. Lista nije duga. Zapravo, jedno ime u potpunosti dominira. To je Džesi Marš iz iste porodice, trener Salcburga, akademac Ralfa Rangnika.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.