NADZEMNI ZDRAVKO

3

PIŠE: SIBIN

„Nekad su se profesori radije ustremljivali na teologiju.“ Sioran.

Ko god govori o sebi, izabrao je najgoru od svih tema. Preuzimajući na sebe budućnost jednog naroda, ovdašnji se političar multiplicira u sve njegove sudbine.

Pošto se pustio u rad, Parlamentarni kanal nam je uskratio mogućnost da životarimo u lakovjernosti i neupućenosti; u provinciji, nemoguće je biti apolitičan, to je privilegija metropolskih zgubidana. – (Kad političari izdime sa ekrana, na Parlamentarnom kanalu se pusti klasična muzika!)

U nedostatku novije istorije, prisustvujemo njenoj interpretaciji koju izvodi svaki sa pravom na riječ, koja je danas u nas više nego istorijska i presudna, reklo bi se nasmrt ozbiljna i gotovo vječna.

Pa, ipak, mislili smo da političari pretrajavaju zahvaljujući tome što su slučaj, proizvod sticaja okolnosti, mali nesporazum…

No, tako nije i u nas, na ovom vrletno-kameno-pustom prostoru gdje se odvija sve ono najozbiljnije, i to sa takvim presingom da ovdje za mjesec proživimo ono što švajcarci natenane rastegnu na deceniju. Sve što ne grmi, što se ne čojka, što se ne prči, odmah biva neinteresantno, što zasukanih brka ne presudi, smatra se femme; možda se viškovima sebe, dokazujemo svijetu koji u bitnom ne računa s nama!

Da ipak nije baš tako, pokazuje Krivokapić, ne Ranko nego Zdravko, politička prilika koja svakom sledećom izjavom iznova počinje sebe, od nule.

U njegovom ponašanju nadzire se mudrost cinika koji do sebe uopšte nisu držali, ma jok, jedan Diogen bio je rasterećen u pogledu svojih proizvoljnosti. I Zdravko, takođe, politički živi od danas do sjutra, najmanje držeći do toga da se u istoriju upiše preko doslednosti, inače jedinog načina.

Da nije Zdravka, umrli bismo od političke istine…

3 Comments
  1. Onako usput komentariše

    Superhik : “Otimam od siromasnik i dajem bogatima!”

  2. alf komentariše

    Protestujem!Zasto se na parlamenternom kanalu mjesto klasicne muzike ne pustaju crtani filmovi sto bi bilo i sa medicunske strane opravdano da se razb8je depresija nakon gledanja skupstinsku aktivnisti a i mlade narastaje bikanal privukao jer ovaki nu nemaju nikakvig prigrama za gledat.

  3. Bokelj komentariše

    Kaže Zdravko Krivokapić da je on lično najviše doprinio rušenju režima Mila Đukanovića 30-tog avgusta prošle godine. Ja sam , LIČNO, glasao za listu na čijem čelu je Zdravko Krivokapić, ne poznavajući ga a vjerujući onima koji su ga predložili. Da sam znao ko je Zdravko, prije bi glasao za Mila. Eto toliko o tome koliko je on bio važan za mene a i za mnoge druge. Kada je profesor dr. Zdravko Krivokapić izašao na lokalne izbore u Herceg Novom, sa listom Novi Pobjerđuje, zajedno sa dr. ili mr. Bečićem dobio je ne znatno više glasova od varioca kursiste iz Novske liste. Dakle, ljudi više vjeruju u kursistu varioca nego u dr. univerzitetskog profesora sa sve mr. Bečićem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.