“Nacionalist”: Režim našao novog Sašu Sinđelića, ali im svjedok pokvario planove

0

Kako saznajemo od pouzdanih izvora bliskih crnogorskom Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), na saslušanju u SDT pomoćni radnik pri Manastiru Ostrog, državljanin Srbije Željko Stanković, priznao je da je sam kreirao lažna dokumenta sa oznakom “strogo poverljivo”, u kojima su najavljene navodne operacije u cilju destabilizacije i svrgavanja crnogorskog režima!

Naime, Stanković je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću rekao da je izmislio postojanje nekakve “Komande Panter” koja navodno deluje mimo zvaničnih struktura Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a čiji su pripadnici, sa kodnim imenima iz kojih se može zaključiti da je Stanković, osim jeftinih špijunskih filmova, ljubitelj i emisija poput “Opstanka”, navodno bili angažovani na izvršenju zadataka poput “zauzimanja strateških položaja, izviđanja, diverzije i čuvanja strateških položaja i objekata tokom sukoba”.

Na isti način, Stanković je izmislio i to da su dokumenta o navodnom angažovanju pomenute “Komande” potpisali direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić i pripadnik srpskog Ministarstva odbrane Zoran Stojanov, za koga se inače ispostavilo da je zaposlen kao pravnik u “Zastava filmu” (!).

Iako nije poznato zbog čega se Stanković upustio u kreiranje pomenutih izmišljotina, sve upućuje na to da se radi o mentalno labilnoj ličnosti koju je režim višedecenijskog crnogorskog diktatora Mila Đukanovića želeo da iskoristi za insceniranje navodnog “državnog udara” i optuživanje državnog vrha Srbije i Srpske pravoslavne crkve (SPC) za navedeno, maltene identično kao u slučaju svedoka-saradnika u iskonstruisanoj “aferi državni udar” iz 2016. godine, poremećenog ubice Saše Sinđelića. Stanković bi tako postao nova “zvezda” Đukanovićevog režima i SDT, ali i prorežimskih crnogorskih medija, pri čemu otužan utisak već viđenog u ovom slučaju pojačava i to da je, kao i prilikom prošlog “državnog udara”, i sada reč o izbornoj godini, pošto bi na jesen ove godine u Crnoj Gori trebalo da budu održani parlamentarni izbori.

Međutim, Stankovićeva odluka da iz nejasnih razloga da ovakvu izjavu Katniću upropastila je pomenute podle planove Đukanovićevog režima, a ujedno i šansu da crnogorski glavni specijalni tužilac ponovo “pokupi kajmak”, razotkrivajući navodne pojedinosti novog “državnog udara”. Takođe, Stankovićevim iskazom je obesmišljena i namera glavnih “operativaca” u razradi “državnog udara broj 2”, nekadašnjih visokih funkcionera Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Zorana Lazovića i Duška Golubovića, sada zaposlenih u Upravi policije (UP) Crne Gore, da ove okolnosti iskoriste za dodatnu ličnu promociju.

Bilo kako bilo, evidentno je da se radi o još jednom bednom pokušaju Đukanovićevog režima da krivicu za sopstvena nepočinstva i gubitak podrške u narodu svali na zaveru “mračnih centara moći” sa sedištem u Beogradu. Međutim, ovaj “adut” je već iskorišćen pre četiri godine, zbog čega je sasvim realno da na aktuelnu lakrdiju neće “leći” ni Đukanovićevi strani partneri koji inače u svemu vide zaveru Beograda i Moskve, a kamoli slobodoljubivi narod Crne Gore.

(Nacionalist.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.