Na suđenju će izaći na vidjelo istina o pristrasnoj istrazi protiv Vujoševića

Na suđenju će izaći na vidjelo istina o pristrasnoj istrazi protiv Vujoševića

Povodom vanredne sjednice Tužilačkog savjeta, na kojoj je Milivoje Katnić, kao Glavni specijalni tužilac, upoznao ovo tijelo sa tokom istrage protiv Nenada Vujoševića, branilac dr Duška Kneževića, predsjednika Atlas Grupe, Zdravko Đukanović, daje sljedeću izjavu za javnost:

“Čitajući ovo saopštenje stekao sam utisak da smo Glavni specijalni tužilac i ja učestvovali u različitim postupcima. Istina je potpuno suprotna navodima saopštenja Tužilačkog savjeta. Istragu je vodio Glavni specijalni tužilac, iako je i on jedan od aktera spornih snimaka telefonskih razgovora, što je sa stanovišta zakona neprihvatljivo.

Tvrdnje da je sprovedena nezavisna, nepristrasna, efikasna i objektivna istraga je sadržinski bezvrijedna i neutemeljena. U prilog ovoj tvrdnji odbrane Duška Kneževića govori okolnost da u saoštenju nema nijednog jasnog i konkretnog navoda koji bi dokazao šta je zapravo istraga utvrdila.

Potpuno su neuvjerljivi i nejasni i ostali navodi saopštenja Tužilačkog saveta. Naglašavam da je tokom istrage, Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saslušavao VDT Ivicu Stankovića 26.12.2019. godine, na dan izglasavanja spornog zakona o slobodi vjeroispovesti, kada je Podgorica izgledala kao da je pod okupacijom. Odbrana je tražila izuzeće Milivoja Katnića iz ovog predmeta, ali je ovaj predlog odbrane odbijen, iako je u skladu sa pravilima zdravog razuma i logičnog zaključivanja taj zahtev morao biti usvojen.

Kao branilac imam zakonsku zabranu iznošenja saznanja do kojih se došlo tokom istrage, ali ćemo na glavnim pretresima jasno ukazati na sve nepravilnosti u ovoj istrazi. Takođe, očekujemo i smatramo neophodnim sprovođenje nove, nepristrasne istrage, od strane nadležnog tužilaštva, koju će voditi tužioci koji nisu akteri telefonskih razgovora”, kazao je Đukanović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *