Na provjeri više od 40 diploma u EPCG

0

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacijaje dobilo je anonimnu prijavu u kojoj se navodi sumnja da preko 40 zaposlenih u Elektroprivredi Crne Gore posjeduje lažne diplome.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija 22. januara 2024. godine je zaprimilo anonimnu prijavu u kojoj je naveden spisak lica, dio zaposlenih u Elektroprivredi Crne Gore a.d. Nikšić, koji navodno posjeduju „lažne“ diplome. Navode iz anonimne prijave nije bilo moguće provjeriti jer je ista sadržala samo ime i prezime lica za koja se sumnja da imaju, kako se navodi u prijavi, ,,neregularne“ diplome”, kazali su Pobjedi iz MPNI.

MPNI je tu prijavu proslijedilo Upravi policije.

Pojasnili su da nema ovlašćenja da iz personalnih dosijea zaposlenih u drugom organu/instituciji izuzima lični dokument, odnosno konkretno obrazovnu ispravu lica navedenih u prijavi, kako bi vršila provjeru podataka i način sticanja iste.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva je rečeno da je u toku provjera navodnih falsifikovanih diploma zaposlenih lica u Elektroprivredi Crne Gore a.d. u okviru tužilačko-policijskih aktivnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.