Na graničnim prelazima oduzeta roba vrijedna više od 70.000 evra

0

Službenici Uprave carina oduzeli su, na graničnim prelazima (GP) Božaj i Dračenovac, robu vrijednu više od 70 hiljada evra.

Iz Uprave carina su saopštili da su njihovi službenici u srijedu pregledali tri teretna vozila, koja su u tranzitu prevozila tekstilne proizvode iz Turske preko GP Božaj za Bosnu i Hercegovinu.

„Zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine, oduzeta je roba procijenjene vrijednosti od oko 70 hiljada evra“, naveli su iz Uprave carina, navodeći da su oduzeti odjevni predmeti i obuća zaštićenih robnih marki.

Kako su rekli, dalje postupanje u tom slučaju preuzeće nadležni Odsjek za povredu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja.

Iz Uprave carina su rekli da su istog dana njihovi službenici, na GP Dračenovac, u ranim jutarnjim satima, kontrolisali autobus strane prevozničke firme, koji saobraća na redovnoj liniji Beograd – Herceg Novi.

„U fabričkom bunkeru pronašli su skrivenu neprijavljenu robu, koju čine mliječni proizvodi i igračke za djecu, za koju nijesu posjedovali neophodnu dokumentaciju“, piše se u saopštenju.

Navodi se da je prekršiocu izrečena novčana kazna za počinjeni prekršaj i da je roba u vrijednosti 1.706 evra trajno oduzeta.

„Uprava carina uspješno nastavlja sa aktivnostima usmjerenim ka suzbijanju krijumčarenja i kršenja carinskih propisa“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.